Framgångsrik blogg: förstå bloggen och tiden

Det går snabbt att skriva ett blogginlägg och publicera det. Du kan enkelt skapa tio blogginlägg per vecka, men det betyder inte att du kommer att få en framgångsrik blogg. För att skapa en stor blogg måste du förstå hur bloggen växer över tid.

Den framgångsrika bloggen – ett företag

Dagens framgångsrika bloggare är inte privatpersoner som skriver från soffan. De är medvetna företagare som arbetar upp ett företag. Om du är skicklig på att skriva och leta information är det helt möjligt för dig att en dag bli bloggföretagare på heltid. Du måste dock ha rätt slags driv och tankesätt för att lyckas. Du måste våga satsa och investera både tid och pengar. Som en företagare. Om du har ett företag kan du fixa flexibel likviditet, kredit, hos capcito.com, som hjälper företag att växa.

Tiden

När du har skapat en blogg så kommer den inte att komma högst upp vid en sökning, oavsett vilket domännamn du har. Under det första halvåret är bloggarna inte riktigt intressanta för sökmotorerna. Det är lite grann som om sökmotorerna kollar av om det är seriösa bloggare eller inte. Det betyder att det tar tid för en blogg att ens bli intressant för sökmotorerna – det kan vara skönt att veta ifall du undrar varför ingen läser din blogg. Men det innebär också att du bör skaffa domännamn och hosting så snart som möjligt, om du är intresserad av att skapa en blogg, så att bloggens första sex månader ligger bakom dig.

Innehåll

För att din blogg ska bli stor så behöver du skriva bra och långa bloggartiklar – då kan du börja få inkomst på bloggen. Du bör också skriva kontinuerligt, så att det alltid finns något nytt för dina besökare att läsa. Om du har en mycket specifik blogg inom ett särskilt ämne, som energiproduktion i Storbritannien på 1800-talet och skriver artiklar på 4000 ord varje gång, så behöver du självklart inte lägga ut en ny artikel varje vecka, vare sig för att få läsare eller för att bli högt rankad på Google. Det är dock ett mycket smalt ämne och konkurrensen är mycket liten.

Långa artiklar gör också att Google tar dig på allvar. Tänk också på att nischa din blogg rejält och skapa praktiska DIY-artiklar om saker som att bygga ett växthus av gamla fönster eller hur man väljer hundförsäkring. Redan när du startar bloggen bör du skriva ett par länge bloggposter på minst 600 ord.

Men det är än bättre om du faktiskt skapar riktigt bra artiklar under denna tid, trots att du troligtvis inte ens har några läsare. Då kommer dina läsare att ha mycket material att läsa när de väl hittar till din blogg. När det känns jobbigt att skriva artiklar som ingen läser, så kan du se det som aktier som du investerar i för att en dag få passiv inkomst. En välskriven blogg kan vara en del av din väg till ekonomiskt oberoende.

zerif-lite