Influencern Bianca Ingrosso

Det finns ett nytt yrke idag som uppstått genom blogandet. Det är människors som kallas för det engelska ordet influencers, alltså påverkare. Några av dem har blivit rikskändisar. Det gäller till exempel Bianca Ingrosso som påverkar väldigt många unga vuxna genom sitt bloggande och sitt görande och låtande i olika TV-program och andra medier.

Genom TV-programmet Wahlgrens värld har Bianca Ingrosso blivit omåttligt populär. Hon är dessutom vacker och verkar vara väldigt uppriktig när hon öppnar upp sig för något ämne. Bianca Ingrosso är inte den enda influencern som blivit berömd genom sin livsstil och sitt tyckande om olika saker. Man kan inte tro det men i själva verket var det så att det var mamma Pernilla Wahlgren som både startade och började blogga åt dottern Bianca. Hon gjorde det för att Bianca inte mådde så bra under den perioden och inte orkade skriva själv just då. Senare tog Bianca upp skrivandet själv och idag har hon miljoner följare på sin omåttligt populära blogg. Förutom bloggandet så finns hon på andra medier också där man får följa med i hennes vardag. Den livsstil som Bianca Ingrosso med flera influencers har och som de också visar upp är en livsstil som förändrar dem själva men även deras följare. Nya tankar och nya ideér föds ständigt. Man får inspiration på hur man kan ha bloggande, vloggande och levandet framför publik som ett arbete och en livsstil med god inkomst.

Det finns många fler som lever sina liv som influencers idag. Hur stressigt det kan vara och hur utsatt en influencer kan vara framgår tydligt om man följer ett slag. Då ser man att kommentarerna som influencern får inte alltid är positiv utan den kan också vara hatisk utan orsak. Just de negativa kommentarerna tycks ta psykiskt på influencern och ibland kan det leda till att influencern tar en välbehövlig paus från bloggandet och det offentliga livet. Men den övervägande majoriteten verkar ändå vara vänliga och hövliga människor som på något sätt utvecklar vänskap med bloggaren. Det är tydligt att också bloggaren får en slags relation till sin publik, En relation med en hel hop människor som ändå känns som om det vore en enda människa och inte en miljon människor. Det stora kollektivet förvandlas till en enda enhet – en publik – trots att det i själva verket är oerhört många olika människor i publiken. Kanhända är det därför som influencers ändå är sårbara och tar åt sig av negativa kommentarer. Den där vännen, läsaren och/ eller betraktaren som finns där på andra sidan kameralinsen eller på andra sidan bloggen svarar på många sätt som om det vore en enda person som svarade. Det här är det magiska med bloggandet och det offentliga livet. De som är så många känns för bloggaren som om det ändå bara är en enda. Det är där bloggaren lever. I en värld som inte är på riktigt fast den ser ut att vara det. Och publiken tar del av en värld som inte är på riktigt fast den ser ut som det.

zerif-lite