Bloggen som företag

Idag är det många som driver bloggar som renodlade företag. Att driva bloggar som ett företag, för att få heltidsinkomst, är en möjlighet för den som vill få mer frihet, jobba hemifrån eller kunna bo lite varstans på vår jord. Vad ska du tänka på om du vill driva bloggen som ett företag?

Bloggen som företag

Den moderna bloggen handlar om kunskap, inte om personer. Det är många som fortfarande associerar bloggen med en digital dagbok eller att följa en kändis liv – sociala media har tagit över den rollen. Den moderna bloggen handlar om att skriva om ämnen som ger vanliga människor kunskap som de kan använda i sina liv. Det finns många fördelar med denna slags blogg: du behöver inte skriva om dig själv, vara känd, ha ett utseende som underlättar, men inte heller en särskild utbildning eller bo på ett speciellt ställe. Vem som helst kan starta bloggar för att driva dem som företag, men naturligtvis kommer en person med livserfarenhet, inre driv och en passande utbildning att klara sig bättre.

Ekonomi

För att lyckas bör du skapa flera bloggar om olika ämnen. Du bör också fokusera på ämnen som kan ge inkomst. Hur spännande det än är med din hembygds historia, kommer du troligtvis inte att kunna tjäna pengar på en sådan blogg. Tänk också som en investerare: det handlar inte bara om att blogga, utan att skapa olika källor av passiv inkomst. Du kan skapa tjugo bloggar som ger dig inkomst i fem år, men sedan kan de vara passé (bra bloggar håller dock över tid). Det är också viktigt att stå på flera ben: investera i en bostad, betala av på lånen, hyr ut sommarstugan etc. Om du redan äger en bostadsrätt är det också viktigt att den drivs på rätt sätt, så att bostaden verkligen blir en investering över tid. Ett tips är att anlita nabo.se för fastighetsförvaltningen av bostadsrättsföreningen – de har redan 1600 nöjda kunder.

Du bör också tänka på att både investera inkomsten från dina bloggar i bloggarna, men också att köpa aktier och ha pengar för att kunna starta andra företag med.

Blogga rätt

De ämnen som verkligen fungerar och kan ge inkomst är: ekonomi, företagande, hälsa, sport, mode, skönhet och teknik. Om du kan mycket om ekonomi, kan du starta en blogg om privatekonomi, en blogg om företagsekonomi samt en blogg om att blogga om ekonomi. Du bör också nischa dig inom de olika områdena och besluta dig för en målgrupp. Om du bloggar om mode, måste du nischa både på kön, men också på åldersgrupp.

För att kunna få inkomst på dina bloggar behöver du ge besökarna något. Det måste finnas en riktig orsak till att klicka sig in på dina bloggar. Du behöver skriva långa och informativa artiklar om dina olika bloggämnen, blogginlägg som är aktuella och som också kommer att hjälpa människor. Det tar lång tid att bygga upp en blogg, men när den väl kommit igång har du en pengamaskin.

zerif-lite