Få inkomst på bloggen

Många bloggar består av bilder mest och en del består av videobloggar. Men de flesta består av skriven text som uppdateras periodiskt. Det är inte alla som tjänar pengar på sin blogg men det är fullt möjligt att ha bloggandet som sitt arbete.

Det finns flera sätt att tjäna pengar på sin blogg. Som bloggförfattare så skriver man ju och tycker om att kommunicera med andra. Då kan ett sätt att tjäna pengar vara att sälja en e-bok till sina följare.

Man kan också börja blogga åt andra privata bloggare såväl som företagsbloggar. Att skapa innehåll till företagsbloggar kan vara lönsamt och generera tillräckligt med jobb så att man kan försörja sig på bloggandet.

Ett annat sätt att tjäna pengar på sin blogg är att starta online-kurser som man säljer och marknadsför via bloggen. Det går ju också att sälja in kurser IRL om man vill. Det gäller bara att man har specialkunskaper inom ett område som man kan dela med sig av i kursform.

Man kan också tjäna pengar på att ha reklam, så kallade Banners på sin blogg.

Men mest av allt är det roligt förstås med en blogg. Om man sen kan tjäna pengar samtidigt på bloggen så är det en fördel förstås. En del bloggare skriver recensioner på produkter. I de fallen brukar bloggaren inte få pengar men får behålla den produkt som bloggaren skriver om.

Ett populärt sätt är att som Affilatemarknadsförare få inkomster genom bloggen. Det går till på så sätt att bloggaren har en eller flera länkar i sin text som leder till ett företag. Det är en slags annonsering som sker på det sättet. Om det leder till en beställning av varan så får bloggaren provision på försäljningen.

zerif-lite