Vad är då viktigast?

Att bli framgångsrik bloggare är en dröm för många. Det är många som skriver bloggar och många som läser bloggar varje dag. Så behovet att få läsa bloggar finns ju.

Visst finns det knep och tricks för att väcka intresse för en text som man kan använda sig av, det är sant. Men en blogg kan verkligen bli som att upprätthålla en relation. Att använda sig av tricks och knep för att ens partner ska fortsätta vara intresserad av en är ju inte hållbart i längden. Vem vill inte ha en relation som fortsätter bara därför att det är trevligt, härligt, spännande, intressant eller roligt att träffas om och om igen. Att ha den där förtroliga pratstunden med varandra och att få möjligheten att göra det varenda dag eller så ofta som möjligt. Det är ju dit bloggaren också vill komma. Att det ska vara naturligt och berikande att ta del av bloggen och att relationen ska fortsätta på helt naturlig väg.

Men varför ska man då fortsätta med bloggandet eller bloggläsandet kan man fråga sig. Att blogga är ju på sätt och vis som att hålla en dagbok. Inte en privat dagbok utan en publik dagbok som är till för allmän läsning. Ändå ska den kännas som privat, hemlig och något som sker mellan dig och mig. Det finns inga andra inblandade. Det är där i det intima som relationen får sin näring. Relationen mellan bloggaren och läsaren. Men inte bara det. Relationen mellan bloggare och läsare är unik på så sätt att det trots att det är privat och intimt så döljs allt annat som inte hör dit just då.

Vad kan man då dra för slutsats av allt detta? Vad är viktigast att tänka på som bloggare? Att vara sig själv oavsett vad som händer i livet och i bloggandet torde vara det bästa råd man som bloggare kan få.

zerif-lite