3# tips för att lyckas med bloggen

Drömmer du om att tjäna pengar på internet? Genom att skapa rätt slags blogg kan du börja få en inkomst hemifrån redan idag. För att lyckas måste du blogga på rätt sätt och om rätt ämne.

Tjäna pengar på din blogg

Det är många som försöker tjäna pengar på bloggar, sociala medier, e-handel eller YouTube. Konkurrensen är mycket stor. För att lyckas måste du arbeta långsiktigt, förstå processen och branschen. Du måste hela tiden ha läsaren som bloggens mål, inte dina egna intressen eller vad du själv vill skriva om. Då kan du lyckas med din blogg.

1# Blogga om något praktiskt

Den praktiska bloggen är mycket populär. När vi går ut på internet letar vi ofta efter hjälp eller information för att vi ska göra någonting: hitta bra recept på blåbärspaj eller hur man ska måla om ett rum, tapetsera eller bygga en altan. Praktiska bloggar står sig också över tiden. Om du har gjort en bra artikel som visar dina läsare hur man bygger en rosenbåge i trädgården eller hur man skapar en mysig altanhörna, så är den artikeln intressant om både ett och fem år. Gå in på Byggmax om du håller på i bostaden eller trädgården, så kommer du att hitta allt som du behöver – vare sig du ska blogga om det eller inte.

2# Guider

Ett annat smart sätt att få många läsare och kunna tjäna pengar på din blogg är genom att skapa köpguider. När vi ska köpa någonting går vi ofta ut på internet för att läsa andras recensioner och tips om den produkt som vi vill köpa. Låt oss säga att du vill köpa en bra kaffebryggare. Troligtvis kommer du då att gå ut på nätet och läsa guider för att hitta kaffebryggaren som passar både din smak och plånbok. Du kan göra guider om allt från mobiltelefoner och kaffebryggare till skruvmejslar och gräsklippare.

3# Supernischa

Oavsett vad du ska blogga om är det viktigt att du nischar din blogg. Alltså att du skriver om ett särskilt ämne. Om du vill vara säker på att tjäna pengar på din blogg kan du skapa en eller flera supernischade bloggar. Du kan skapa en blogg om hur man grillar hamburgare eller låta hela bloggen bara handlar om olika grillar. Ju mer du nischar din blogg, desto större chans har du att lyckas.

zerif-lite