Livsstil inför publik

Vissa bloggare lyckas bra med att få många följare. Det innebär att det är många som uppskattar det man skriver om men att det också kommer kritik. Det senare förhoppningsvis bara ibland. Om man fått så många läsare att man har en bred läsekrets så har man också blivit lite av en kändis. En del blir verkligen kändisar. Åter andra var redan kändisar innan de började blogga.

En person som lever en stor del av sitt liv i det offentliga rummet får en del påfrestningar som följer med. Det kan vara att människor känner igen en på gatorna där man kanske bara ville shoppa och ta en fika. Om man blir ständigt igenkänd och tilltalad av människor som tycker sig känna en så kan det bli enerverande ibland. Särskilt såna dagar då man kanske bara vill njuta av det vackra vädret och kanske fundera på något samtidigt.

Att vara välkänd och alltid vara en mer eller mindre offentlig person kan också innebära att människorna runt omkring inte säger sin uppriktiga mening längre. Omgivningen kanske behandlar en annorlunda för att man är känd. Att vara en välkänd person kan vara väldigt roligt men det kan också ha ett pris att betala som är väldigt högt.

zerif-lite