Internetentreprenör – ett framtidsyrke

En internetentreprenör är en person som skapat ett företag som på olika sätt får sin inkomst via internet. Idag är det fler och fler som lyckas leva på sin internetinkomst.

Internetentreprenör

När bloggarna började bli kända för femton år sedan var det något nytt som hände: folk kunde tjäna pengar, rent av ganska mycket, genom att sitta hemma och skriva på en blogg. Idag har det skett en explosionsartad uppgång på olika internetjobb. Om du är intresserad av att kunna leva som egenföretagare med internet som din plattform, så är möjligheterna idag stora. Liksom konkurrensen. Men med rätt slags tänk och planering är det möjligt. För att lyckas behöver du inte heller kunna allt om datorer, programmering eller marknadsföring – det finns många tjänster att köpa och vissa saker lär du dig allteftersom. Dock är det viktigt med en bra IT-lösning, särskilt som företagare. De små detaljerna måste fungera så att dina sidor inte kraschar. Ett tips är att anlita Nordlo och att använda Microsoft 365 – ett ordbehandlingsprogram deluxe som är särskilt framtaget för företagare. För att bli framgångsrik på nätet är det viktigt att ha bra verktyg – det kräver mer än bara en mobil och en blogg.

Flera kanaler

För att lyckas på nätet måste du arbete långsiktigt och med flera kanaler samtidigt. Om du googlar på blogga + pengar, så kommer du hitta många sidor med många tips. Vissa sidor berättar också hur mycket pengar de tjänar och det är lätt att tro att de tjänar summorna genom att bara ha den sida som du då läser. Men så gott som alla internetentreprenörer arbetar med flera kanaler och både produkter och tjänster. De har också alltid flera bloggar: en stor blogg där de skriver om sig själva och ger tips, men också många anonyma bloggar om olika nischade ämnen. De flesta använder också Youtube tillsammans med sociala medier. För att lyckas måste du skapa ett varumärke kring ett ämne som går igenom på alla plattformerna. Självklart med samma logga och bilder, så att besökarna vet att de är hos dig.

Inkomst

Inkomsten kommer från reklam och genom att de är affiliate åt andra, samt skapar egna produkter att sälja. Andra stora bloggare erbjuder olika tjänster som marknadsföring, coachning eller så är de konsulter. Vi tänker på dem som bloggare och Youtubers, men deras texter och filmer ger främst passiv inkomst – den riktiga inkomsten kommer från andra produkter och tjänster.

Att skapa ett företag på nätet är något som växer världen över. Inkomsten kommer inte heller bara från svenska surfare, utan du kan lika gärna arbeta på engelska. Du måste våga försöka, misslyckas, ta lärdom och sedan testa igen. Det enda säkra sättet att lyckas är genom att arbeta hårt och hela tiden våga utvärdera ditt arbete. Som internetentreprenören har du ett framtidsjobb – internet är en marknad som bara växer.

zerif-lite