Marknadsföring på internet

I dagens samhälle sker nästan allting online. Om ett företag inte går att hitta på nätet så kan man räkna med att deras dagar är räknade. Minsta företag eller kemtvätt har en egen Facebook-sida, hemsida och kanske till och med Instagram-konto. Den digitala marknadsföringen betyder allt och det kan verkligen göra skillnad om ett företag kan fortsätta existera eller om de tvingas slå igen.

Jag själv tycker att det är väldigt viktigt att min blogg får synas, för att få en chans att tjäna pengar på den i framtiden och kunna driva den som ett företag. Jag tänkte dela med mig av mina bästa tips för att ge ditt företag en skjuts framåt, oavsett om det är ett stort eller litet företag.

Mät aktiviteten på sociala medier

Det är som sagt jätteviktigt att synas på internet även om ens verksamhet inte aktivt verkar online. Att ha sociala medier där man uppdaterar om vad som händer och skapar en integrerad följarskara är a och o.

Med en företagssida på Facebook och Instagram kan man dessutom mäta aktiviteten och på så sätt se vad som går hem hos följarna och inte. Testa hellre en sak för mycket än för lite. Gillar dina följare frågestunder, att få följa med live en arbetsdag eller att integrera i tävlingar? Testa och se vad som genererar flest klick och delningar.

Ta extern hjälp

Det finns många online-tjänster som hjälper dig att marknadsföra ditt företag online. Jag har testat ungapped.se för att få ut nyhetsbrev och enkäter till mina följare. På så sätt får jag nya idéer och kan ta mig in i nya kanaler hos dem. Det är viktigt att synas och det kan vara väldigt skönt att lämna över större delen av jobbet till proffs, då vet man att det går rätt till. Det ger väldigt bra valuta för pengarna och företaget riskerar inte att bli bortglömt. Att regelbundet skicka ut enkäter, sms och nyhetsbrev via mail är väldigt effektivt för att hålla en god kontakt med ens kunder och följare.

Ungapped har dessutom många fler tjänster som jag inte har hunnit testa en och som kan passa lite mer erfarna och större företag. Jag rekommenderar alla att kolla in och se vilken modell som kan passa just dig!

Våga testa nya saker

Det sägs att alla sätt är bra förutom de dåliga, och det stämmer även inom marknadsföring. Men man ska inte vara rädd för att testa sig fram och råka göra fel en gång. Det viktigaste är att se till att man inte kränker någon med sin marknadsföring eller sätter sig själv i dålig dager. Utöver det är det bara att köra på. Våga testa olika sätt att prata med kunderna och få dem att känna sig speciella och utvalda.

zerif-lite