Relationsbloggen är efterfrågad

Bloggar kan ibland handla för mycket om shopping. Om du istället skriver om ditt eget förhållande med dess vågdalar och toppar så ska du se att det resulterar i många läsare. “Jag som tyckte att ni såg så lyckliga ut på det där fotot”. skriver din följare med lättnadens suck efter att du skrivit om det senaste uppträdet mellan din sambo och din mamma. Många känner att deras förhållande är torftigt så alla råd om hur du gör på hemmaplan för att hålla lågan vid liv är säkert intressant för dina läsare att ta del av. Om du skriver på bloggen att din kille gav dig en appstyrd vuxenleksak från vuxen.se till födelsedagspresent så växer snart intresset för bloggen, kanske skaffar sig en av dina följare ett vuxenkit med kittlande bondage, av bara farten.

Att skriva om sitt liv

Journalisten Hanna Hellqvist använde sitt skrivande som en säkerhetsventil. När hennes sambo inte förstod sig på henne fylldes hon av svarta tankar. Och hela balansgången kunde läsarna i Dagens Nyheter följa i hennes spalt. Hon hanterade språket lika virtuost som Lisa Freestyle trixar med en Monta boll. Hennes partner, som hela tiden dök upp i texterna, visste inte ens om att hans flickvän skrev om honom. Men när Hanna Hellqvist flyttade till Stockholm och fick ett barn med en ny partner slutade hon skriva sin spalt och började jobba på radio. Det är inte lika enkelt att skriva när man är lycklig, konstaterade hon i en intervju.

Den bloggare som skriver om sina tillkortakommanden i vardagslivet, om hur monotont det kan vara när inga vindar fyller seglen, möts av igenkännandets glädje från sina läsare. När man förstår att andra människor faktiskt brottas med samma sjuka tankar som man själv känns det lättare att leva.

zerif-lite