3 tips för att börja tjäna pengar på din blogg

De flesta personer bloggar av en anledning och att tjäna pengar på sin blogg är en av de viktigaste för många. I början kan det vara svårt att verkligen få inkomster från bloggen och det kan kännas lönlöst. Ge inte upp. Du kan tjäna pengar på din blogg. Här kommer tre tips för att du ska börja se pengarna rulla in.

Bloggen som kassako

De flesta tänker sig att det ska gå relativt snabbt och enkelt att tjäna pengar på en blogg. När det sedan inte fungerar ger de upp. Tänker att det inte går. De som lyckas få inkomst på sin blogg förstår både aspekten av att det kan ta lite tid och att de måste använda rätt strategier. Det räcker inte med att starta en egen blogg. Däremot kan du starta en eller flera bloggar och bygga upp kassakor som ger dig passiv inkomst. Perfekt att alltid få ett par tusenlappar extra i månaden utan att behöva göra för mycket. Om du behöver pengar just nu, antingen för att ha råd med semestern, betala viktiga räkningar eller köpa en ny dator, så bör du istället se om du hittar ett extrajobb så att du snabbt får in pengar på kontot. Om inte det fungerar så kan du kolla UCfritt.nu som hjälper dig som vill låna utan kreditupplysning.

1# SEO och den tekniska biten

SEO är en förkortning för sökmotoroptimering (search engine optimization) och handlar om att du måste optimera, alltså maximera, dina möjligheter att rankas högt på sökmotorerna. Om inte Google gillar dig, så blir det svårt att få besökare. Om du inte är skicklig på att göra tekniska inställningar och optimera din blogg, så bör du köpa den tjänsten av någon på t.ex. Fiveer eller UpWork.

2# Ditt domännamn

När du köper domännamn är det bättre att ha en .se, .nu eller. com-adress än en billigare variant. Både sökmotorer och vanligt folk föredrar det. Om du planerar att bygga en stor blogg över tid spelar inte domännamnet så stor roll. Är det däremot så att du främst ska skriva bloggar som är supernischade, typ löpteknik för 50-åringar med fotproblem, är det klokt att få in den term som din fokusgrupp kan tänkas söka på i ditt domännamn. De som lyckas har inte heller en blogg, så investera i minst fem domännamn och testa att blogga.

3# Innehållet

Det viktigaste är ditt innehåll. Ditt innehåll är din produkt. Du måste skapa produkter, artiklar, som folk vill ha. Skriv långa, minst 1000 ord, och informativa artiklar om ditt ämne. Inte om dig själv eller dina tankar. Blogga regelbundet, så kommer du få läsare och börja tjäna pengar.

zerif-lite