MATILDA - FINTESS AND HEALTH

TIPS/ JULKLAPPAR - SMINK & INREDNING

 


Marc Jacobs fragrance, 650 SEK / Beauty product, 195 SEK / Sephora Collection highlight makeup, 585 SEK / Tangle Teezer hair brush, 210 SEK / Isadora nail treatment, 105 SEK / Isadora nail treatment, 105 SEK / Isadora nail treatment, 105 SEK / Palette eyeshadow, 330 SEK / Ardell false eyelash, 68 SEK / Maybelline eyeshadow, 82 SEK / Lip makeup, 64 SEK / Nars cosmetic, 385 SEK


                                                    INREDNING

Julklappstips - Inredning

 

 

DUBBLA PASSÄntligen en liten lugn stund! I söndags fick jag jobba dubbla pass, så jag jobbade från 8 på morgonen till 22 på kvällen. Död? Ja! Igår jobbade jag ett vanligt pass, 9-16. Så ja, det är så mina dagar ser ut. Jag trivs jättebra med mitt jobb så jag klagar inte. Men nu kryper den lilla tanken i kroppen om hur man ska göra med framtiden. Vilka kurser jag ska fortsätta att plugga och hur jag ska ta mig till väga för att nå min dröm. Men jag vet att allt har sin tid och jag tänker inte stressa med något. Kanske är det bäst att ta saker lite som det kommer. Ibland blir det ju bäst så. Jag får nog mer bara ångest över att ha allt planerat långt i förväg. 

Hoppas ni får en fin start på veckan!

BETTER BODIESMan kan aldrig ha för mycket träningskläder! Mitt motto typ haha. Dessa nya tightsen från Better Bodies invigde jag igår. Snygga och bra passform. Dock är alla tights jag köper för långa i storleken men det går alltid att vika upp. I julklapp till mig själv ska jag dessutom ge mig ett par nya träningsskor! Man får ju faktiskt skämma bort sig själv lite ibland också..

DU SKA HÅLLA KÄFTEN!!

Jag blir så jävla arg att jag inte vet vart och hur jag ska börja. Jag vet att många LÄS TJEJER, känner igen sig i det här och JA det är i princip bara killar som gör så här. Har aldrig i mitt liv hört någon kille som fått höra något liknande av en tjej. Igår var jag påväg in i affären där jag bor. När jag hoppar av bilen tutar en skåpbil varav en av svinen i bilen hänger sig utanför rutan och ropar ¨NICE ASS¨ varpå jag räcker fingret. Jag går in i affären och känner mig typ hjälplös? Att dom kör vidare och säkerligen skriker så igen på flera tjejer. DET ÄR INTE OKEJ! När i helvetet ska ni fatta? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ ER? 

Vi kan ta en annan historia. När jag slutade jobb sent en kväll kl 22 och var på väg till min bil som stod parkerad 1 min från jobbet. På den korta vägen går det förbi 2 killar varav den ena rör sig mot mig och frågar ¨Åh kan jag få en kyss??¨ Varpå jag bara säger nej för jag vet helt ärligt inte vad dom skulle vara kapabla till om jag hade varit lite kaxigare och sagt till ordentligt. Det är inte okej att man varken gör så här på skämt eller seriöst. Man beter sig lika mot alla människor och jag tvivlar ju på att dom hade gjort det om en snubbe eller tant i 80 års åldern hade gått förbi. Man gör skillnad på folk och anser att jo men den här tjejen är det okej göra så här mot. NEJ DET ÄR INTE OKEJ MOT NÅGON? Jag kan räkna upp mängder av liknande historier som jag blivit utsatt för, som mina tjejkompisar har blivit utsatt för, som tjejer jag inte känner har blivit utsatt för. Jag backar er alla tjejer i det här. Ser jag någon bli utsatt för det här säger jag till. Jag vet att det finns många som känner sig hjälplösa i såna här situationer och inte riktigt vågar säga ifrån. Jag förstår er. Verkligen. 

Till alla er så kallade män som gör så här, jag hoppas innerligt att ni aldrig får en kille som ni överför samma syn och beteende mot kvinnor på. Jag hoppas att ni inte heller får en tjej som ni överför en rädsla av att inte säga ifrån när sånt här sker för man tror att det är okej. 

CHRISTMAS TAG

 coffeechristmaschristmas


Vilka högtider firar du under vintern?
- Julafton och nyår.

Favorit julsång?
- Tänd ett ljus!

Favorit julfilm?
- Haha så svårt att välja, finns många bra! Men bland annat: Tomten är far till alla barnen, Grinchen - Julen är stulen och Ensam hemma filmerna!

Har du något roligt planerat för vintern?
- Jag ska bara jobba! Inga större planer än så länge iaf.

Favorit julmat/godis/fika?
- Hela julbordet är magiskt! Sen älskar jag knäck.

Vad önskar du dig i julklapp?
- Ju äldre man blir desto mindre blir den listan. Det nödvändigaste har jag. Sen är det alltid kul att få saker som man kan ha när man t.ex. flyttar hemifrån. Men två saker önskar jag mig iaf, en el-tandborste och en hårfön! Sen ska jag köpa träningskläder till mig själv i julklapp :)

Te/Choklad/Kaffe?
- Eftersom jag avskyr kaffe, både smaken och doften så får det bli choklad eller te! 

christmassnowwinter

WHAT THE HELL?Såg detta nyss och vet INTE vad det beror på men hade nästan 400 besökare i tisdags?? Vad kan detta bero på? Fattar nada.. Aja kul iaf haha! Min lilla bloggis liksom. Idag har jag för övrigt skrivit tenta i 5h så jag är typ död nu japp. Känns helt ok men inte så nöjd som jag hade kunnat vara. Missbedömde nog lite tiden så fick stressa igenom det sista. Nu ska jag slänga mig i sängen, kolla ett avsnitt av Gotham och sen sova för att invänta jobb imorgon. Nu när kursen är över kommer jag bara att jobba. Känns gött ändå!!

Puss på er!!!