MATILDA - FINTESS AND HEALTH

FOOD TIPS!


Pestolax med bönpasta, getost med honung och valnötter // Pankopanerad torsk, klyftpotatis, sallad.


Senapsbiffar, bulgur med paprika och getost // Hemmagjord sushi!

BUDGET FAVORITER

 

1. Beautyblender från W7. Finns på RUSTA för 29-39 kr. Den här köpte jag för ett tag sedan så jag behöver byta ut den nu. Jag har även två stycken från ett lite dyrare märke och ärligt, jag märker ingen skillnad. Båda är lika bra och då tycker jag lätt det är mer prisvärt att köpa den här. Eftersom man måste byta ut dom ganska ofta om man inte är jättenoga med att tvätta dom så tycker jag man bör köra på detta alternativet då det som sagt är lika bra och en dyrare ligger på 200 kr!

  

2. Primer från Wet n Wild. Just den här köpte jag på Ullared och ångra att jag inte köpte fler!! Den kostar 39 kr och jag tycker den är superbra! Den är inte i gelé konsistens utan mer som en vanlig dagkräm så den känns otroligt skön och len på huden. Sminket sitter där det ska under hela dagen och porerna minskar absolut. Prisvärd med andra ord!

  


3. Deodorant från Cien. Köpt på LIDL. Jag gillar det här märket över lag. Vi brukar köpa deras handtvålar och nyligen köpte vi en som doftar grönt äpple och mint!! Såå fräsch. Den här kostar 8kr. ALLTSÅ 8 kr????? Helt sjukt och den är som vilken deodorant som helst. Den luktar gott och håller bra. Sjukt prisvärd!

EN VÄN

flowersdogheart

Man kan vara vänskaplig, man kan vara vänner, man kan vara väninnor, men ord är ord och det är alltid handlingar som räknas.
 Jag tycker nog att det handlar om det där bandet, mellan två människor. En kemi byggd på vägval och livsöden. Det bekräftande behovet av att bli omtyckt och att göra nytta i någon annans liv. Om man inte fyller en funktion i sin väns liv är man ingen vän själv. Ge det du vill ha själv. Be inte om det du inte själv kan ge. Det handlar nog för den delen heller inte bara om oegoistiskt tänkande. För ingen går någonsin in i något utan att vinna något själv på det, vare sig du vinner för att du får något tillbaka eller för att du känner att du gjort något bra. Det handlar inte om att bara ge, det handlar om att både ge och ta, klyschigt nog. Finnas där, ställa upp, dela tårar och dela sprickor. Inte bara sitta på ett café och se kaffet som ett tecken på att man har samhörighet i varandras liv. Vänskap baseras inte på hur många ord som yttras, inte heller på hur ofta man ses. Eller vart man ses. Utan på vad som finnas där emellan och vad bandet emellan är byggt på.

- Tillit och den tysta överenskommelsen att man finns bara ett steg efter. I mina ögon är en bra vän någon som får dig att inse att den går bakom dig för att ta emot dig om du faller, men som samtidigt går precis bredvid dig och delar allt du ser och ger till världen i övrigt. Någon som är modig nog att peka på dina dåliga sidor likväl som dina bra. För då vet du att ärligheten ligger som ett balsam över ert band. Alltid, självklart, i den mängd som är nödvändig för att man ska bli en bättre människa, och inte bara för ärlighetens skull.


Ironiskt nog:
 Alla människor är egoistiska, och det är hungern efter att uppnå den där känslan av att man gör något för någon annan så att man mår bra själv, som faktiskt gör att vänskap existerar och fungerar.

 

 

DO WHAT YOU LOVETräningen är på topp just nu och jag ska snart iväg till gymmet och köra ett pass. Behöver verkligen springa av mig lite så tänkte köra intervaller. Bra alternativ för oss som blir uttråkade av att springa flera minuter i sträck! Jag kör oftast 1 min sprint och 30 sec vila varierat med 30 sec löpning och 15 sec vila.

Ikväll blir det bio with my friend och vi ska se Allegiant! Hoppas på att den är bra för gillar dom två tidigare filmerna.

H&M // DEEP BRONZEÄlskar den här bronzern från H&M. En väldigt kall bronzer vilket jag gillar då många bronzers oftast går alldeles för mycket åt det orangea hållet, vilket jag personligen inte tycker är snyggt. Den här ger en lätt solkysst färg och har räddat mig nu i vinter då jag känt mig väldigt blek! Tror den kostar ca 80 kr? Sjukt bra pris iaf och den är definitivt prisvärd!