MATILDA - FINTESS AND HEALTH

BLOGG Q/A

Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
– Michaela Fornis. Fastnade för hennes texter och sättet hon skriver på.

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
– 3 kanske. Förr läste jag fler bloggar men som nu enligt mig har blivit sämre, därför blir det inte så att jag läser dom regelbundet.

Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
– Dom tycker väl inget speciellt. En del vill kanske inte vara med i bloggen och då accepterar jag det. 

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
– Det är svårt att vara sig själv när man bara kan uttrycka sig i ord. Jag är mycket roligare i verkligheten ha-ha. Nej, men jag eftersträvar att vara mig själv så mycket jag kan. Ibland lyckas man, ibland inte. Jag uttrycker mig bättre i skrift än tal, så på så sätt är jag nog mer öppen i bloggen än irl.

                   dog   

Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
– Jag är mer personlig än privat i min blogg anser jag. Men jag har inga problem med att vara privat så länge det inte skadar andra eller mig själv. Sen finns det alltid en gräns. Jag vet en del som läser min blogg som jag inte vill ska veta vissa saker.

Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
– Saker som jag vet att andra inte intresserar sig för och som jag vet att folk inte vill jag ska skriva ut eller visa. Om jag t.ex. bråkar med någon så kan jag skriva att jag inte mår bra eller att jag är arg/ledsen men jag skriver aldrig ut vad det är jag och personen har bråkat om, för det spelar egentligen ingen roll. 

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
– Jag började blogga för att jag ville skriva av mig, så syftet med bloggen har aldrig varit bekräftelse. 

                  bohohair

Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
– Nej jag tror mer man får en ytlig bild och att lära känna en person krävs nog mer än bara en blogg, oavsett hur personlig eller privat man är. 

Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
– Har hänt någon gång när jag nästan precis börjat blogga på blogg.se och jag hade väl ca 300 läsare om dagen. Då kunde jag få kanske 2-3 kommentarer om dagen som var elaka. Mestadels om mitt utseende och första gången blev jag ledsen för jag var inte beredd på det. Men idag skulle jag inte ens bry mig 1 sekund. En del saker biter inte på mig och elaka kommentarer från människor with no brain är en av dom sakerna. 

Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
– Den största nackdelen för mig har varit all press om att uppdatera ofta, svara på kommentarer och publicera bra inlägg. Idag har jag tack och lov inte det och gör allt i min egen takt och känner ingen press över bloggen alls. Idag ser jag ingen nackdelar.

Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
– Om jag finner det lika kul som idag, så ja.

NIKE 5.0Jag ÄLSKAR mina svart och vita nike skor. Passar till allt och framförallt så är dom såå sköna. Använder dom både till vardags och till träningen. Nike är enligt mig det bästa märket när det kommer till sköna och snygga träningsskor!

GLÖM ALDRIG

Det är så lätt att glömma det goda i livet. Så mycket fokus man kan lägga på onödiga saker. Men vad hjälper det i slutändan? Den negativa energin du bär på är en onödig börda. Vi alla hamnar där någon gång på grund av olika anledningar. Och visst är det okej att gråta, hata och tycka livet är piss ibland. Men livet är underbart och vi måste lära oss att njuta av det mer. Den som säger att man inte ska få för mycket av det goda vet inte vad han snackar om. 

Det finns ingen som kan styra över sitt eget mående mer än en själv. Och vi glömmer det så ofta. Det är mycket lättare att lägga över skulden på någon annan. Men det är, du, bara DU som styr över det. Den dagen du tror något annat är den dagen du har gått vilse.


                      white  rose

Alla låtar tar slut. Men är det en anledning till att inte njuta av musiken?

x2

   
   

Färgerna som dominerar i min garderob är svart, grått och vitt. Jag har aldrig varit direkt färgglad när det kommer till kläder. Jag gillar allting väldigt simpelt. För er som är på jakt efter snygga och billiga basplagg kan jag rekommendera Lager 157. Den gråa tröjan är dock från H&M och är sååå skön. 

WORKOUTDagens träningspass blir axlar, mage och kondition där jag kör trappan 15 min och crosstrainer 15 min. Har verkligen kunnat fokusera på träningen nu under en period och jag ser och känner min utveckling. Jag har inga direkta mål när det gäller träningen men jag vill se och må hälsosamt. Vi har bara en kropp och den ska vi ta hand om! Träningen ger mig så mycket positiv energi och har verkligen hittat ett gym jag trivs på där jag kan köra hårt med bra maskiner.

Måste tipsa er om dessa goda BCAA dryckerna! Jag dricker alltid något liknande under ett träningspass. Antingen vanliga aminosyror i pulver som man blandar själv med vatten, eller t.ex. T.E.M.P, TRUE, NOCCO för att få extra energi.

Sen måste jag även tipsa er om ett effektivt träningssätt, nämligen att köra superset. Jag kör det ofta när jag kör rumpa. Jag kör en övning tungt med vikter och sen direkt efter kör jag en annan övning helt utan vikt och många reps. Det kommer bränna kan jag lova! Detta kör jag även ibland när jag tränar axlar för att få bra pump. Då lägger jag in superset i slutet av passet för att höja pulsen.
  

DINNERGårdagens middag blev Thaimat. Såååå gott det var!! Perfekt när man inte orkar laga mat och man blir verkligen så mätt. Vi tog kycklingspett med jordnötssås, friterade räkor och en supergod gryta på kokosmjölk, curry, kyckling och blandade grönsaker. 

GOTT NYTT ÅR!!Så blev det 2016. Jag jobbade hela kvällen igår från 17-02 så idag blir det en lugn dag och återhämtning. Brukar inte fira nyår på något speciellt sätt så därför valde jag att jobba och tjäna pengar istället. Hoppas ni hade en fin nyår iallafall och att ni ser fram emot ett nytt år. Själv tror jag detta året kommer bli mer händelserikt än förra, då studenten inte är många månader borta.

Gott nytt år allesammans!