MATILDA - FINTESS AND HEALTH

VALENTINEOch så blev det Alla Hjärtans Dag! Idag har jag knappt gjort någonting utom att träna. Jag och mannen ska iväg senare och käka sen köpa med oss godis så vi kan mysa framför någon film eller serie resten av kvällen. Vi firar alltid den här dagen som den kommer. Vet att många tycker den här dagen är överskattad, men man behöver ju liksom inte fira den om man tycker det hehe.

Hoppas iaf ni får en fin alla hjärtans dag, söndag eller whatever vi nu ska kalla den här dagen. Kram!!

SMASHBOXJag är väldigt hooked på det här märket och älskar ju deras contour palett. Även den här ögonskuggs-paletten är en stor favorit! Det finns skuggor både för vardagsminkning och för festsminkning vilket jag tycker är så bra. De flesta färgerna går åt nude hållet och det är även dom här färgerna som jag tycker passar mig bäst.

Nästa inköp från det här märket kommer nog bli en primer! Äger ni något från det här märket, vad tycker ni?  

ÅLDERSGRÄNS PÅ PREVENTIVMEDEL? IDOTIDet här må vara det dummaste jag läst. Jag tycker absolut att det behövs mer information om det här ämne och preventivmedlet men att förbjuda det gör inget gott i saken. Det är en självklarhet att alla ska få ha tillgång till preventivmedel oavsett vilken ålder, men informationen kring det bör stärkas.

Hur p-piller och andra preventivmedel påverkar en är så olika från person till person och man kan aldrig utgå ifrån en enskild individ när det gäller ett så här viktigt ämne. En del får symtom som är mindre bra och en del får inga dåliga symtom alls och det beror på att våra kroppar är så olika. Känner man att något preventivmedel inte passar en så bör man definitivt sluta och då får man testa något annat. 

Men att sätta åldersgräns på det här alltså VAD FAN TÄNKER FOLK MED? Ursäkta men det är bara så otroligt korkat så jag inte finner ord. Inkompetenta människor så det skriker om det. De här symtomen kommer visa sig vare sig du är 14 eller 20, det spelar ingen roll i vilken ålder du börjar med det här för klarar din kropp inte av det så kommer den inte gör det sen heller. Och som jag tidigare sagt så får man pröva sig fram och hitta något som passar en själv.

Jag satte in en p-stav för ca 2,5 månad sen och har inte haft mens sedan dess. En p-stav sätts in in under huden på överarmen. Jag blödde rejält i ca 1 vecka sen tog det slut. Detta är också något som är så olika från person till person. En del blöder inget alls i början och får sedan tillbaka sin vanliga mens väldigt snabbt och en del har ingen mens allt medan de har i p-stav och andra får oregelbunden mens. Det finns inget som är givet och korrekt i det här utan allas kroppar reagerar olika och min kropp har reagerat genom att min mens har upphört och jag har inte fått några biverkningar som de har varnat för att man kan få. 

Den här metoden har än sålänge fungerat väldigt bra för mig och det är jag glad för. Man kan ha i staven i 3 år sen rekommenderar dom att man byter den. Jag valde det här för att det kändes så bekvämt att slippa ta p-piller och att för att slippa komma ihåg att det.

Jag tycker det är otroligt viktigt att alla ska kunna känna att de har tillgång till preventivmedel och din ålder borde aldrig få begränsa dig. Så NEJ till åldersgräns på preventivmedel!

UPPDATEMin mac dator är för tillfället sönder. Den går att starta men skärmen är helt svart så imorgon ska jag förmodligen få den inlämnad så att jag antingen får den lagad eller får en ny! Så får hoppas det går snabbt för förutom mobilen så är datorn en av dom sakerna som jag inte kan vara utan och behöver den nu till mitt gymnasiearbete bland annat.

Så länge använder jag min lilla dator från ACER men som inte är i närheten så bra som min mac. Det som dock är bra med den är att man både kan ha den som en bärbar dator och som en ipad, man kan alltså ta av själva skärmen. Men jag har alla mina anteckningar på den andra datorn så hoppas att den går att laga så det inte försvinner.

Hoppas allt är bra med er och att ni har en fin söndag! Snart ska jag käka oxfilé, sen mysa framför TVn med popcorn. Bra söndag!

UPPDATERING: Datorn fungerar nu!

FRIDAYFriiiiiiiday! Veckorna går såå fort, men jag klagar inte! Studenten börjar närma sig och jag kunde inte vara gladare. Har flera olika planer och tankar på vad jag vill göra efter studenten. Plugga vidare ska jag iaf, men hur allt blir utöver det får vi se. I helgen har jag inga direkta planer utom att träna och jobba. 

Hoppas ni får en underbar fredag babes!

SMASHBOXJag älskar det här contour-kittet från smashbox. Det är tre färger och man får med sig en applicerings borste. Paletten består av en lite kallare färg, en varmare bronzer och en ljus highlighter. Jag använder detta varje dag och är så nöjd! Känns som ett bra nybörjar kit eftersom man får med en liten beskrivning på vart i ansiktet man kan applicera det olika färgerna. Jag är verkligen inte bra på smink, men jag tycker det är så kul och vill lära mig och utvecklas.

Kan verkligen rekommendera det här för er som inte är vana vid contour! Det finns att köpa på bl.a. kicks.

I ADORE YOUFinaste och mysigaste lilla bebisen. Kärleken till sitt djur går inte att beskriva.

THIS OR THAT


Kött
 eller fisk
Kaffe eller te 
Bok eller film
Havet eller pool
Sommar eller vinter
Bad eller dusch
Katt eller hund
Stad eller landsbygd
Chips eller popcorn
Lyx eller budget
Guld eller silver
London eller New York
Morgon eller kväll
Sola 
eller badaSkidsemester eller solsemester
Bärbar eller stationär dator
Glass eller godis
Ringa eller sms:a
Enkel eller dubbelsäng
Linne eller t-shirt
Halstabletter eller tuggummi
Födelsedag eller julafton
Harry Potter eller Sagan om ringen
Inga barn eller 10 barn