MATILDA - FINTESS AND HEALTH

FREDAG - NYTT JOBB & GODKÄNT GYMNASIEARBETEALLTSÅ BÄSTA VECKAN!! Blivit godkänt på mitt gymnasiearbete, fått A på ett prov och fått nytt jobb!! Är så lycklig just nu allt bara flyter på och jag har inget att klaga på just nu. Hoppas den här känslan sitter i ett bra tag. Nu ska jag ta helg och fira allting!

KÄNSLIG MAGE - IBS

 bagelfoodfruit


¨ IBS innebär att man har olika besvär som har att göra med mag-tarmkanalen. Namnet är en förkortning av den engelska benämningen irritable bowel syndrome. Det finns inte något bra namn för IBS på svenska, men funktionella tarmbesvär används ofta eftersom det finns en rubbning i hur man upplever att tarmen fungerar. Sjukdomen brukar även kallas kolon irritabile eller känslig tarm. Det är inte klarlagt varför man får sjukdomen.¨

Något som begränsar mig enormt i min vardag och som har blivit betydligt värre med tiden är min mage. Det finns så mycket som min mage inte klarar av utan att jag ska få extrema smärtor och andra otrevliga saker. Men det är så svårt att försöka utesluta detta då jag oftast får äta det som jag har tillgång till om jag inte är hemma. En del saker som jag verkligen INTE bör äta är t.ex. Lök, majs, chashewnötter eller nötter överhuvudtaget, frön, bröd, pasta, fet mat, vitlök osv osv. Listan kan göras lång och ni märker nog att det är ganska svårt att kunna utesluta precis allt det här. 


Typiska besvär är

 • magont, som går över när man tömmer tarmen
 • förstoppning eller diarré, ibland växlande mellan bägge
 • att besvären ska ha förekommit under lite längre tid än vad en vanlig magsjuka brukar göra.

Det är även vanligt med gasbesvär och att man inte känner sig färdig efter ett toalettbesök.

Exakt alla dessa symtomen har jag och dom två första är något som jag känner av dagligen. Inte så trevligt men mitt liv ser ut så här. Jag blir nervös och mår dåligt om jag inte vet att jag har tillgång till en toalett direkt. Jag kan utan att överdriva sitta på toa i 30 min och skrika för att det gör så ont. Dock märker jag enorm skillnad när jag lyckats utesluta allt som gör att magen går igång. Så jag har lovat mig själv att jag verkligen ska ta tag i det här nu. Jag ÄLSKAR chashewnötter men det går bara inte. Jag ångrar mig minuten efter jag ätit det för jag vet att dagen efter kommer jag må så dåligt.

Lider någon utav er av IBS och vad har ni för tips??

THINGS I LIKE

food flowers fashion
Jordgubbar doppade i choklad // Blommor!!! // Slitna jeans

dog healthy coffee
Hundar! Do I have to say more?? // Smoothies! Minst en om dagen brukar det bli. // Snygga träningskläder!

IPHONE SKAL


LÄNK TILL SKALET HÄR

Jag vann 300 kr i ett presentkort på bloggen http://nouw.com/kajsaanna. Presentkortet var på CaseApp och då beställde jag hem detta skalet. Ett svart marmorskal och jag är sååå nöjd! Är sugen på att beställa ett i vitt också. Snyggaste skalet jag ägt och bra kvalité!

FRIYAY!Älskade fredag! Idag har jag varit ledig och det har ju varit perfekt väder så jag klagar inte. Nu ska jag och mamma äta tapas. Massa parmaskinska, ost, korv, avocado och annat gott. Detta är vår tradition på fredagar.

I helgen ska jag jobba, träna, plugga, gå på bio, äta brunch och fira min mamma och syster. Lagom fullspäckad helg haha! Ikväll blir det bara mys framför TV och se på reprisen av Berg & Meltzer i Hawaii. Såå skönt med en lugn fredag efter en vecka med två nationella prov och ett vanligt prov. Nu tar jag helg!

Q/A

 • Vilket är ditt mellan namn? Louise
 • Vad är ditt favoritämne i skolan? Kriminologi.
 • Vad är din favoriträtt? Tacooooos! 
 • Vad är det sista du köpte? En energidryck.

 • Vad har du för favoritfärg? Blå och grå
 • Har du några husdjur? Ja en liten mops!
 • Vilken är din favoritparfym? Jimmy Choo.
 • Vilket är ditt drömresemål? Bora bora!
 • Talar du något annat språk? Inte i min vardag men engelska kan jag ju. Sen lite spanska haha.
 • Hur många syskon har du? En syster.
 • Vilken är din favoritbutik? Gina Tricot. Fast allt beror på vad det är man vill handla. Jeans brukar jag köpa på gina sen brukar jag köpa underkläder på t.ex. new yorker och Lindex. Men över lag är det nog gina!
 • Vilken är din favoritrestaurang? Pinchos och JP's. 
 • När grät du sist? Det kommer jag faktiskt inte ihåg så det var nog ett tag sedan.

 • Vilken är din favoritlåt just nu? Don't let me down - Chainsmokers.
 • Vad har du för favoritfilm? Jag älskar Beck, Johan Falk och Wallander- filmerna. 
 • Vilket är ditt favoritprogram? Just nu är det sveriges yngsta mästerkockar och Berg & Meltzer på Hawaii.
 • PC eller Mac ? Mac!
 • Vilken mobiltelefon har du? iPhone 6.
 • Hur lång är du? 1,62
 • Kan du laga mat? Ja hyfsat. Jag tycker det är väldigt roligt och jag älskar ju mat men är inte direkt något proffs på det.

BE YOUR OWN MOTIVATIONSitter och planerar dagens träningspass lite lätt. Igår blev det en vilodag för att hela kroppen ska hinna återhämta sig. I nuläget tränar jag 4-5 pass i veckan och tränar det jag känner för. Planerar aldrig vad jag ska träna en vecka framåt då jag upplever att det kan bli väldigt strikt och motivationen försvinner när man inte får träna det man tycker är roligt. Så jag ta varje pass som det kommer och planerar endast mina träningspass för dagen då jag kan känna efter vad jag vill träna.

Som idag - då blir det axlar, mage, rumpa och kanske lite kondition om jag har mer energi att ge. Planen är att köra lite lättare vikter men med massa superset så jag får upp flåset och pumpet för det är en grymt härlig känsla. Jag vill känna mig helt färdig i kroppen när jag är klar med ett pass!

Den här veckan börjar bra också. Hade bara Nationella i svenska igår där man skulle hålla ett föredrag på 5 min. Gick väldigt bra och jag kom ihåg allting. Så sovmorgonen var bra likaså idag då jag börjar 13:50 och slutar 15:20 så nu på förmiddagen kan jag ta tag i lite jobb så jag måste få undan.

Hoppas ni får en grym start på veckan och kom ihåg att allt blir vad man gör det till!