MATILDA - FINTESS AND HEALTH

YSTAD SALTSJÖBAD

            
            
            

Jag och Alex har pratat länge om att vi ska till Ystad Saltsjöbad men vi har inte hittat en ledig lucka när vi jobbat och gått i skolan. Men nu under sommaren passar det perfekt så vi har bokat från onsdag till torsdag. Så mysigt! Har varit där någon gång men inte övernattat och bilderna på deras hemsida ser ju så fantastiska ut. Ser ni hur fint det är??? Åh perfekt med lite avkoppling!

WORDS

    poem follow you back true
   ~ Untitled | via Tumblr We should all do this.
     Untitled 🌍
Vet ni hur mycket jag älskar ord? Det är verkligen ALLT. Jag vet att man säger ¨action speaks louder than words¨ men jag håller inte alltid med. Ord för mig har alltid varit något speciellt. Jag har skrivit över 100 texter i mitt liv och det har varit min terapi, speciellt när jag var inne i min värsta period och mådde som sämst. Jag skriver inte perfekt därför har jag inte höga krav när jag läser en text för jag kan ändå se det vackra och helheten.

Jag tackar weheartit.com för där hittar jag massa fina citat som får mig att tappa andan.

POPCORN

  
  
 
Åh jag bara måste tipsa om det här! Popcorn liquorice toffee - det smakar otroligt gott och finns även i andra smaker. Har bara testat den här och gissar på att det ändå är min favorit. Kostar ca 30kr men det är det värt. Mums!

SNAPSHOTS - FOOD

Har haft min fina vän Denise på besök sedan i tisdags. Vi har ätit massa gott och jag kan ju inte klaga direkt. Eftersom min mamma är bortrest så har vi haft huset för oss själva också. Tyvärr har vädret varit så dåligt och vi har inte kunnat sola eller bada vilket jag hade planerat men men.. Man får göra det bästa av situationen!

Jag har bl.a. haft körlektion och då följde Denise med, var lite pirrigt men gick bra! Sen har vi gått på bio, vi såg ¨Spy¨ med bl.a. Jude Law och Jason Statham. Den var faktiskt roligt - perfekt för mig med torr humor haha! Sen ska jag på bio idag igen på premiären av Terminator med Alex! Men först har jag teorilektion i 2h.


Imorse blev det pannkaksfrukost med grädde, varma hallon och körsbär. Gott! // Till lunch idag blev det kräftor med tillbehör.


Innan bion så åt vi på JP's. Blev planka, sååå gott! // En lyxigare frukost. Räkmackor med handskalade räkor. Svårslaget!


Igår åt vi lunch på emporia. En amerikansk cheeseburger! // Sen grillade min pojkvän på kvällen och sedan spelade vi spel och åt lite gottis till det sen avslutade vi kvällen med film.

HUGO VICTOR ALEXANDER ROSQVISTJobbigt när man har världens sötaste vovve.. Det här är typiskt Hugo att lägga sig där det är extremt mjukt och skönt oavsett var det är någonstans. Här ligger han i badrummet på en rosa morgonrock haha, alltså hur söt?? Kärlek till den här lilla vovven ♥

GÖR NÅGONTING ÅT DET

    😍😍😍 keep calm and merry rich | via Tumblr --

Om något i ditt liv är dåligt, gör någonting åt det. Om det inte hjälper, ta bort det. Om något tynger ditt hjärta, lätta det. Om något känns jobbigt, lös det. Vänta inte på att saker ska hända. Se till att det händer. Låt det hända. Välkomna misstag och äventyr. Lita på att de som älskar dig alltid vill dig väl. Lite på att du alltid vill väl till de du älskar. Våga göra hellre än att ångra. Skratta åt dina misstag och lär dig vara stark. Våga visa svaghet. Älska högt och mycket hellre än försiktigt. Håll aldrig tillbaka. Stanna upp och tänk efter, är jag där jag vill vara? Gör något åt det annars.

Njut när det är fint och håll ut när det är fult. Var tacksam.

HAIRVarför är det alltid så att jag aldrig är nöjd med mitt hår?? Hade jag fått välja fritt hade jag velat ha längden och färgen som på bilderna. Istället har jag flera cm kortare, fulblond och utväxt. Ja, så beskriver jag mitt hår just nu. Vill ibland bara raka av allt och skaffa mig en peruk då det skulle se bättre ut.

Men nu ska jag försöka leta fram en bild på hur jag vill ha det sen ska jag boka tid hos frissan så får vi se om någon kan göra ett mirakel med mitt hår. Någon som har tips på bra salong i malmö?

NÖJ ER FÖR FAN INTE

    Follow me on tw @thamazingphotos i fb. Infinityhopedream | via Tumblr miss J | via Tumblr

Nöj er inte med jobbet ni egentligen hatar. Nöj er inte med vänner som inte ger något tillbaka. Nöj er inte med ett förhållande som saknar kärlek och bara finns kvar av bekvämlighet. Nöj er inte med staden som kväver er. Nöj er inte med att styras efter vad andra ska tycka och tänka om er. Nöj er inte med att få skit från arbetsgivare. Nöj er inte med tråkiga helger. Nöj er inte med att inte ta steget till att våga göra allt ni egentligen vill göra. 

Vi är för unga för att fastna, för att vara bekväma när vi egentligen hatar något. För unga för att bara nöja oss. För unga för att inte våga. För unga för att låta andra människor sänka och dra ner oss. Världen och andra människor väntar på oss. För det är verkligen så. Vi måste våga chansa, lyckas, misslyckas, ångra, uppleva. Så nöj er fan inte. 

FILM-FAVORITER!

Här är 4 favoritfilmer i olika kategorier. Jag har ingen speciell genre som jag tycker om isåfall skulle det vara action - utan jag gillar lite blandade filmer. Jag har nog sett dom flesta filmerna känns det som, går inte att hitta någon som man inte har sett som har fått bra betyg. Har ni något riktigt bra filmtips som man inte får missa?

SUSHI LUNCHBåde jag och A älskar sushi så vi är överlyckliga att vårt favorit ställe när det gäller sushi har lunchbufé för 179 kr/person och då ingår valfri dryck! Helt underbart och sushin är extremt god samt att dom serverar dom bästa såserna till! Ovan ser ni spicy majo och en creme cheese - SÅ gott! Det varar från 11.30-14.30 och det är verkligen fullspäckat från första minut.

Den här sushibufén hittar ni på chillout och för er som bor i malmö ligger det på Dalapan och i Slottstaden. (Dock äter vi alltid på den i slottstaden och den är suverän!)

INTERIOR INSPO


Åh vad jag längtar tills man får inreda sitt eget hem! Jag har blivit svag för grått/vitt/svart temat. Jag är inte mycket för guld men i små detaljer kan det bli riktigt snyggt. Sen färska blommor är ett måste. Kan sitta en bra stund och kolla igenom massa inredningsbilder och drömma mig bort. Någon mer som gör det?