MATILDA - FINTESS AND HEALTH

HOME MADE SUSHI
I onsdags gjorde jag och min pojkvän hemmagjord sushi till middag. Jag har gjort det flera gånger och tycker det blir riktigt gott faktiskt. Vi gjorde mest rullar som ni kanske ser. Mina favoriter är rullar och puffar med räkor eller avocado. Sen är det inte speicellt svårt att göra hemmagjord sushi och tycker det är roligt. Nomnom!

CONFESSIONS- Just nu är min pollen hemsk!! Det kliar konstant i näsan och när jag ligger ner så täpper den igen helt. Det jobbigaste är dock att det kliar och att jag nyser. Tar ingen medicin för det men har allergitabletter som jag tar när det är riktigt jobbigt.


- Idag hade jag aldrig kunnat tänka mig att bo inne i stan. Det är verkligen inte min grej. Jag bor hellre en bit utanför stan och slipper allt kaos men ändå ha hyffsat nära in dit.


- Jag har extremt lätt för att bli störd när jag ska sova. Det måste vara mörkt och tyst, annars kan jag inte sova vilket är jättejobbigt. Kan vakna för minsta lilla sak också.


- Mitt tålamod när jag ska lära mig något är sämst. Även om jag tycker det är intressant så får jag damp om jag inte förstår direkt eller någon förklarar omständigt. En negativ egenskap, yapp!


- Jag duschar håret två ggr i veckan (IBLAND mer ifall jag ska göra något speciellt och håret är för smutsigt.) I början var det sjukt svårt och jobbigt. Från att gå till att ha tvättat det varannan dag till två ggr i veckan är en kamp haha. Men nu har mitt hår vant av sig och jag tycker det är mycket bättre såhär! Håret växer och det blir inte lika slitigt.


- Hade jag fått välja EN maträtt att äta i resten av mitt liv så hade jag valt sallad. Just för att man kan kombinera det på så många olika sätt och för att jag älskar det helt enkelt.

// TIPS


Shazam- Den här appen har hjälpt mig så mycket!! Varje gång det kommer en låt på radion eller någon annanstans som man inte har en aning om vem det är som sjunger eller vad låten heter så klickar jag på en knapp i den här appen så kommer artist och låtnamn upp. Stort tips!

T. Camera- Vill du fånga ett ögonblick med flera personer på bild men även vill vara med själv? Då är den här appen hjälpsam! Man ställer in den på hur många sekunder som ska gå innan bilden tas och efter önskad tid så tar den ett foto. Man kan alltså fånga ögonblick allesammans utan att be någon ta ett foto.

Wehearit- Bästa sidan om ni vill ha inspiriation! Jag är inne där minst en gång om dagen och oj vad fullproppad med inspo man blir. Så himla mycket fina bilder och det motiverar mig iaf. Så när motivationen är på botten så är det den appen jag klickar mig in på.

Indeed job- Perfekt för dig som är ute efter ett jobb! Här finns en kategori som passar alla. Nu efter gymnasiet ska jag skaffa mig ett bättre och stabilare jobb och då tänker jag börja med att leta där så får se hur effektivt det är. Men kan hjälpa en på traven om man behöver ett jobb.

Groupon- Bra app med massa rabatter! Mycket billiga saker. Lite farligt dock för jag hade kunnat klicka hem hur mycket som helst! Men ett stort plus att det är så pass stor rabatt och det är en pålitlig app.

Swish- Jag är ny på det här men skaffa mig det här för ca 1v sedan och tycker det verkar hur smidigt som helst! Så himla bra att man inte behöver ge ut sitt kontonummer och har man samma bank så får man pengarna in på sitt konto direkt om någon för över pengar. Så smidigt då man inte alltid har kontanter på sig eller är tillgänglig att betala direkt.

Har ni tips på någon bra och nödvändig app?

BURGERSFör er som inte vet så är jag galen i burgare. Finns det på menyn när jag är ute och äter så brukar det 9 av 10 fall bli det jag beställer. Jag känner att burgare funkar alltid men det är något speciellt att göra sina egna. Den grymt goda burgarosten är ett måste. Den smälter perfekt på hamburgarköttet! Perfekt sommarmiddag då det blir mycket godare att grilla köttet.

INSPIRATION AND QOUTES


- ¨One day someone is going to hug you so tight, that all of your broken pieces will stick back together.¨

- ¨Don't be afraid of losing someone who doesn't feel lucky to have you.

- ¨Never underestimate the power of good morning texts, apologies and random compliments.¨

- ¨You walk around trying to fix everything but you're the one who's broken.¨

- ¨FEAR- kills more dreams than failure ever will.¨

- ¨Sometimes, the best way to solve a problem is to just stop caring.¨

- ¨There are two types of pains, one that hurts you and the other that changes you.¨

- ¨We are all being judged by someone who isn't even close to having their own shit together.¨

- ¨Never allow yourself to be defined by someone else's opinion of you.¨

10 9 8 7 6 5 4 3 2 110 saker jag tycker om:

- Kärlek och allt som hör till.
- MAAAAAAT!
- Att träna
- Folk som är genuint vänliga och trevliga
- Att lära mig och utvecklas
- Ett varmt bad
- Att vara fri från alla måsten.
- Nyduschat hår
- Sommarlov
- Musik

9 saker jag tycker mindre om:
- Otrevliga människor
- När man ätit upp all mat och bara hallå???? I'm still hungry.
- Människor som är högljudda i offentlig miljö.
- Småkryp, getingar och humlor.
- MÄNNISKOR SOM EJ CYKLAR PÅ CYKELBANA UTAN ANVÄNDER VÄGEN IST. (Jag hatar er! Hoppas er cykel blir stulen!)
- Folk som delar onödiga men framförallt OINTRESSANTA saker på fb. ¨Känn er blockade¨ typ.
- Folk utan humor. Elr ännu värre, folk som bara har humor när dom själva ska skoja till det. ORKA ER
- Folk som hostar/nyser rätt ut. EUW..
- Offentliga toaletter. Kissar hellre på mig.

8 bloggar jag läser:
Är jag konstig eller? Läser bara typ 3 bloggar. Michelas Fornis, Paula Uribes och Felicia Melanders. (Detta är dom jag följer dagligen sen kikar jag in på några andra bloggar lite då och då, bl.a. alla som kommenterar eller vänners bloggar.)

add a caption Instapics ♛ | via Facebook

7 saker jag vill göra i framtiden:
- Flytta utomlands. ARIBA!!!!
- Nå alla min mål!
- HOPPA FALLSKÄRM. Men skiter på mig bara av tanken..
- Åka till Borabora.
- Tävla i bikinifitness.
- Gå på en riktigt fet konsert. Inte typ Zara Larsson elr Timbuktu, vi snackar Beyonce, Rihanna, SAM SMITH!! OMG. JA.
- Ge en spark i pungen på den som föreslog det nuvarande betygsystemet. Sen gå vidare med mitt liv och lägga det bakom mig.

6 saker jag är rädd för:

- Bli sårad.
- Någon nära mig ska försvinna.
- Att få inbrott.
- Insekter.
- Höjder.
- Att gå ensam ute i mörker.5 platser jag tycker om att vara på:

- I min säng <3333
- Dubai.
- I ett varmt badkar.
- I min trädgård.
- Gymmet

4 ord som beskriver mig:
- Rolig
- Envis
- Svårt för att bestämma mig för saker. (Gäller ALLT)
- Humoristisk.3 saker jag ser fram emot:
- Vår resa i oktober.
- Nästa sommarlov!
- Studenten nästa år!!

2 bra filmer:

- She's the man
- Homefront

1 bra låt:

- Try me - Jasson Derulo & Jennifer Lopez

SNAPPLEÅh vad god sommardyck! Här är mina två favoriter och dom ska enligt mig drickas iskalla. Inte hittat dom i vanliga butiker innan men köpte dom här på RUSTA och dom kosta 15kr/st. Tips!

MAC CONCEALER RECENSIONJag införskaffade mig en concealer från MAC för någon vecka sedan och har väntat med att skriva om produkten eftersom att jag vill ha testat den ett tag innan jag ger den en rättvis bedömning. Jag tycker det är bra men jag förväntade mig något bättre. Den fungerar men jag skulle inte betala 175 kr igen för den här produkten.

Jag använder den under ögonen eftersom den inte är till för att täcka finnar och jag behövde en under ögonen som dämpar dom mindre charmiga blåa ringarna under ögonen. Sen till finnar och röda partier använder jag FITMEs concealer som jag älskar! Den är väl värt sitt pris och den fungerar grymt på min hud och täcker mina finnar super! Så den kommer jag enbart använda i framtiden om jag inte hittar en ny favorit.

Jag ger den här concealern 6/10 då den inte är värd sitt pris med tanke på resultatet. Men den fungerar hyffsat. Ingen concealer jag kommer köpa igen som sagt.

SATURDAYIdag tog jag en skön sovmorgon och la mig tidigt igår. Kände att jag behövde en lång och bra sömn! Så skönt det var. Sen gick jag upp, åt lite frukost och begav mig till gymmet. Körde rygg och sen 30 min intervaller. SÅ svettigt men jag tog mig igenom det. Jag pendlade mellan att springa på bandet och köra crosstrainern.

Värmde upp 2 min på bandet sen 1 min crosstrainern X2 sen körde jag bara 1 min på bandet - 30 sek vila och sen 1 min på crosstrainern och 30 sek vila. Detta gjorde jag i ca 30 min och jag var heeelt slut efteråt men ack så skönt det var! Ska börja köra detta upplägg oftare och jag ska börja min resa på -10 kg. Det kommer bli tufft men jag ska klara det, men mer om det i ett inlägg framöver. Snart ska jag och mamma på bio och se ¨Prästen i paradiset¨ sen ska vi äta varmrökt lax. Mums!

Ha en fin lördag allihopa!