MATILDA - FINTESS AND HEALTH

VAD DU KANSKE INTE VISSTE

Jag har alltid varit skeptisk till turnummer och det verkar som alla har ett när man spelar på t.ex. lotto eller andra spel som har mycket med nummer att göra. Det jag däremot inte har varit skeptisk till är nummer 13 och fredag den 13:onde. Inte för att det har hänt något speciellt just då men för att det är känt som ¨oturs siffran¨ och otursdagen. Så det blir något man bara hänger på och jag hade inte valt att spela lotto på otursdagen.

Men efter att ha läst Svenska Spel sista resultat har jag fått en annan uppfattning. Att det vi kanske trotsallt har fått det där om bakfoten. Kan ni tänka er att det finns människor som blivit miljonärer på lotto? Kanske har dom spelat på fredagen den 13:onde. Det är egentligen facinerande hur lite vi människor väljer att efterforska och hur lätt vi väljer att tro på allt vi hör. Sen tror jag att det kanske känns skönt för många att ha något att skylla på om allt går åt helvete. Jag vet själv, om det är fredagen den 13:onde och något går knas - ja men då ¨vet¨ jag varför. Eller har något att skylla på iaf.

Mitt såkallade turnummer har varit 3. Men jag har nästan aldrig vunnit något tack vare det. Någon enstaka gång och då måste det ju ha varit slumpen. Sen när jag tänker efter har nummer 13 dykt upp på flera ställen där jag har sett folk som vinner. Lite läskigt kanske men det ligger ju något bakom det.

                   

In och läs själv HÄR så kanske ni ändrar er uppfattning precis som jag. Vilket är ert turnummer annars?

YOU MAKE ME FEEL

                         ALOHA ☼ Tumblr G 

Det viktigaste man kan göra, det är att lära känna sig själv. När man börjar göra det är man rätt ute. Jag tycker det är alldeles fascinerande att lära känna mig själv. Det finns så många delar jag inte förstått mig på men nu gör mer och mer. Som alla mina känslor, alltså, de är helt sjuka. Detta starka behov av att känna något, vad som helst, det är otroligt. Men jag har accepterat dem och jag vet att de ibland är både överdrivna eller till och med påhittade. Jag kan ställa mig utanför mina känslor och skratta åt dem, jag förstår att de ibland är uppfunna i mitt lilla huvud. Låter det sjukt? Kanske, men det är så jag är. Överdriven i mina känslor, mitt agerande, i mina val. Jag pratar alltid för högt och bråkar för mycket. Älskar för länge och hatar för starkt.

FAVORITE GUMNär det kommer till tuggmmi så tror jag att som den tuggummi-älskare jag är så har jag testat iprincip alla tuggumin haha. Min nya favorit är det här från mentos. Jag har dock sagt till mig själv att inte tugga för mycket då jag har så känslig mage och får lätt ont och då hjälper inte tuggummi direkt. Sen stillar det här sötsuget lite villket kan vara nödvändigt ibland haha.

Vilka är era favoriter?

IN THE SUN

  
  

Så fick vi lite sol tillslut! Har hunnit med att övningsköra, träna och nu ska jag ta vara på det sista av solen och läsa lite teori och göra körkortsfrågorna. Känns så himla konstigt att skolan börjar om mindre än en vecka. SISTA ÅRET!!!! Wihoo, allt går så snabbt just nu och snart har jag förhoppningsvis körtkortet så jag kan fokuser på plugget 100%.

Ska ge allt nu sista året sen får vi se vart jag hamnar helt enkelt. Ha en fin torsdag!! (Trodde det var onsdag först:/)

BEAUTIFUL COLOURS

MACPRINCE$A | via Tumblr

Jag är inte mycket för färg på läpparna men om det är något jag verkligen tycker är snyggt så är det färgen nude och MAC har en hel del fina läppstift i nudefärger. Tur att dom säljer macläpstift här i närheten så jag kan införskaffa mig ett. Problemet kommer ju vara att välja vilken typ av nudefärg jag vill ha och med den beslutsångest som jag lider av kommer jag väl stå och välja i timmar.

Har ni något tips på en fin nudefärg från MAC så är jag mer än gärna öppen för förslag!

Q/A1. Beroende av?
Om det ska vara ett ting: min mobil. En person: min pojkvän.

2. Du måste klä dig i en enda färg resten av livet, vilken?
Väljer det färgen som nog många anser som tråkig haha, men svart. Eftersom jag är blond så tycker jag det passar mig bäst. Sen passar det till ALLT så slipper man tänka på att saker ska matcha.

3. Vad får du oftast komplimanger för?
Genom alla år så har det varit mina ögon. Verkar vara ovanligt att folk ser blonda tjejer med gröna ögon haha. Sen har jag fått höra några gånger att jag har ¨kattögon¨ vilket jag inte tar som en komplimang då jag tycker katter är läskiga haha.

4. Dina planer under 2015?
Ta körkortet, plugga som ett djur och så blir det en resa i oktober.

5. Brukar du skratta för dig själv?
Ja när jag ser, hör eller läser något riktigt roligt. Eller ja, jag brukar ofta göra det haha.

6. Vad är det konstigaste du ätit?
Sniglar kanske?

7. Hur imponerar man på dig?
Jag är väldigt svår imponerad haha och blir det sällan faktiskt.

8. Vilken stad vill du helst bo i för resten av livet?
Om det ska vara i Sverige så är det nog göteborg. Annars vet jag faktiskt inte men i USA vill jag bo i framtiden.

9. Hur ser dina morgonrutiner ut?
Tvättar ansiktet, äter frukost framför TVn eller youtube, borstar tänderna sen tar jag på mig. Roligare är det inte.

10. Vad längtar du efter?
Utlandet. Att resa. Och att få ta studenten.

11. Serier du följer just nu?
24 är den enda serien jag kollar på nu. Men kollar på några Vänner och One Tree Hill avsnitt då och då när dom kommer på TVn.

12. När brukar du oftast gå och lägga dig?
Väldigt olika. Lägger mig när jag är trött. Men runt 23.

13. 3 saker du vill göra i framtiden?
- Flytta utomlands
- Vinna något pris
- Resa till Borabora

14. Vad finns alltid i din handväska?
Tuggummi, läppsyl, plånbok, handkräm, hårborste och lite annat skit hehe.

15. 3 Utländska bloggar du följer?
Följer inga utländska bloggare faktiskt. Jag har inte fastnat för någon, läser bara svenska bloggar.

RÄKSALLAD

     
  

Om inte det här är det godaste så säg!! Handskalade räkor och mixsallad. Till det gjorde jag en hemmagjord sås med (mycket) vitlök. Så fräscht och gott, speciellt nu på sommaren har det blivit en och annan räka haha. Älskar det i alla former!

MOBILSPEL

Jag har under en längre tid varit beroende av det här spelet som är ett mobilspel. Jag kan sitta i timmar och bara spela utan att tröttna. Så många timmar jag slösat på det här haha och till slut sa jag faktiskt till mig själv att jag inte får spela det varje dag och inte sitta i flera timmar. Tänk hur mycket tid man slösar då.. Men en regning dag när man har tråkigt så får man faktiskt...

För er som inte har spelat det här kan jag säga att ni verkligen bör testa! Men var försiktiga haha för det är beroendeframkallande. Jag kan ju säga att min pojkvän inte är speciellt glad över att jag hittat det här spelet. Förlåt älskling haha! ♥ Detta är faktiskt det enda mobilspelet jag spelar!

Har ni spelat det här?


NEW


Jag kände att min gamla plånbok behövde bytas ut så jag köpte en plånbok som matchar min handvädska och som har otroligt bra
med förvaring. Jag kan ha allt det nödvändigaste i den här plånboken och slippa bära med mig hela väskan. Nycklar, pengar och mobil får plats i den här och den är så smidig! Den har många olika fack samtidigt som den inte är klumpig. Så nöjd!

EN DAG PÅ SJÖNIgår åkte jag, Alex och hans farbror ut med hans båt och vi hade verkligen tur med vädret. Sol hela dagen och en bra bränna fick jag med mig hem. Lite osmart dock att ha t-shirt på sig när man åker båt då man får en fin bonna bränna haha. Vi åkte till Arild och Hallandsväderö bl.a. och det är galet fint! Sen åt vi i en liten hamn och sen åkte vi vidare till en liten ö där det fanns sälar som låg och solade på stenarna. Så söta haha!

Vi var ute hela dagen, från 10-19 på kvällen så efteråt vart man ju slut. Men verkligen fina ställen som man bör besöka!