MATILDA - FINTESS AND HEALTH

TANKAR - Alkohol & fest?

ds   miss_dior on Favim.com    cool | Tumblr

Jag får ganska ofta frågor om jag dricker alkohol eller festar och då är mitt svar alltid NEJ. Jag dricker inte alkohol och jag festar inte. Då kommer såklart följdfrågan ¨varför¨ och tycker det är en ganska konstig fråga eftersom det verkar ovanligt.

Det är inte så att jag aldrig druckit alkhol eller festat. Jag har gjort det så få gånger i mitt liv att jag knappt kommer ihåg det. Eller ja festen kommer jag ihåg då det var rena kaoset. Min mobil och kamera blev bestulen och det kom tiotals människor som inte var inbjudna. Efter det har jag aldrig festat. Sen har jag pojkvän och tycker inte man festar överhuvudtaget om det inte är så att det är okej för den andra men enligt mig är det respektlöst. (Nu menar jag inte tjejfest t.ex.) Jag gör det inte dels för respekt mot min pojkvän men också för att jag inte känner något behov av att festa eller att jag ens vill.

Alkohol är något jag är väldigt rädd för. Dels pga det jag sett men också av det man hört. Alkholism är en sjukdom men det är något man själv drar sig in i. Det är inte som cancer, något man får okontrollerbart. Utan du gör ett aktivt val att välja alkholen sen när du väl är fast är det som en sjukdom. Jag känner precis som med festandet att jag inte har något behov av detta och om jag nu hade haft det hade jag fortfarande varit rädd för alkhol. Så mycket gifter man utsätter sin kropp för. Eftersom jag tränar aktivt så vore det så korkat att utsätta min kropp för en massa gifter för att sen tro att jag är hälsosam för att jag går till gymmet.

Jag vet att många i min ålder festar, dricker och röker. Till och med tar droger. Jag umgås inte med någon som gör det och hade jag fått reda på att någon av mina vänner hade gjort det hade jag brutit med dom. (Nu menar jag droger). Jag vill inte vara runt människor som gör det och vill förstöra sitt liv. Det är sorgligt att veta hur många som gör det och som idag tycker det är coolt och häftigt, som faller för grupptrycket och som inte kan stå emot. Jag har alltid varit väldigt stark när det gäller att stå emot men jag vet hur svårt det kan vara då man inte vill vara ¨utanför¨.

Så NEJ - alkohol är SKIT. Likaså som ciggaretter. Enligt mig hade det gärna fått vara olagligt. Man behöver inte sån skit. Det skadar mer än det gör nytta.

24 april 2015 11:00 | Texter |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas