MATILDA - FINTESS AND HEALTH

Kall och fräsch nudelsallad med lax

Kall och fräsch nudelsallad med lax

2 portioner:
2 paket Fitness Noodles®
1 msk Fitnessguru Organic Coconut Oil
200-300 g Lax
1 Mango eller 1 paket Frusen mango
1 Avokado
1 Chili
100 g Edamame bönor
Sesamolja
Soja
Sötsur sås
Ruccola eller valfri sallad
Koriander
Juice av en Lime

Marinera Fitness noodles i sesamolja soja och sötsursås. Hacka mango, avokado, edamamebönor och chili och blanda i bunke. Skär laxen och stek i Fitnessgurus organiska kokosolja i cirka 2 minuter. Om du gillar rå lax kan du marinera denna tillsammans med nudlarna och servera som sashimi. Lägg en bas av sallad och nudlar på tallriken, lägg på blandningen av mango och avokado. Toppa med lax, koriander och lime. Njut!

SVAR PÅ FRÅGOR

∇love∇ - image #2678386 by Lauralai on Favim.com Home Iconosquare – Instagram webviewer

 Hur sköter du om din hy och ditt hår?
Svar: Ser till att alltid tvätta bort sminket och använder scrubkräm varannan dag och ansiktsmask en gång i veckan. Håret försöker jag att inte slita på så tvättar det väldigt sällan, 2-3 ggr i veckan. Försöker att inte platta det allt för ofta och har börjat sova med flätor.

Hur träffades du och din pojkvän?
Svar: Vi träffades genom/på gymmet och började få kontakt.

Har du funderat på att söka till högskola/universitet och vad skulle du vilja söka i sådana fall?
Svar: Just nu går jag ju i gymnasiet snart sista året. Efter det kommer jag med 99% säkerhet söka. Drömmen är juridicum i Lund på Lunds universitet. Något inom juridik kommer det iallafall att bli!

Äter du mycket onyttigt?
Svar: Haha jag älskar godsaker så ja. Jag tycker om att äta det jag vill och är sugen på oavsätt om det är nyttigt eller inte.

Har du fått ditt hjärta krossat och hur har du kommit över personen?
Svar: Ja det har jag. Det är svårt för jag kan bara ge det tipsen som alla ger. Låt det ta tid. Umgås med dina vänner och familj. Försök att alltid hålla dig sysselsatt så du inte hinner tänka på annat. Det går inte att skynda på det, man kommer över en person när man är redo helt enkelt.

När tog du din navelpiercing och gjorde det ont?
Svar: Jag tror jag var 15, nyss fyllt 15. Det gjorde inte alls ont, var mer nervös än vad det gjorde ont hehe.

När du är ledsen – vad är det som brukar göra dig glad igen?
Svar: Kolla på en riktig tjejfilm eller serie och äta chips med dippa.

 

 

SKINNJACKOR

Hella Jacket 2 / Leather Biker Jacket / Day Fiore / Adis Ja

Är på jackt efter den perfekta skinnjacka då min börjar bli sliten. Tur att jag fyller år om 7 dagar (WHAT 18 år om en vecka???) och inte har något speciellt att önska mig men nu vet jag. Kommer även köpa en present till mig själv och unna mig något riktigt fint med vet inte vad än? Kanske ett par new balance eller en ansiktsbehandling? Vi får se. Materiell lycka är ju alltid nice och ¨varar¨ längre hehe.

TANKAR - Alkohol & fest?

ds   miss_dior on Favim.com    cool | Tumblr

Jag får ganska ofta frågor om jag dricker alkohol eller festar och då är mitt svar alltid NEJ. Jag dricker inte alkohol och jag festar inte. Då kommer såklart följdfrågan ¨varför¨ och tycker det är en ganska konstig fråga eftersom det verkar ovanligt.

Det är inte så att jag aldrig druckit alkhol eller festat. Jag har gjort det så få gånger i mitt liv att jag knappt kommer ihåg det. Eller ja festen kommer jag ihåg då det var rena kaoset. Min mobil och kamera blev bestulen och det kom tiotals människor som inte var inbjudna. Efter det har jag aldrig festat. Sen har jag pojkvän och tycker inte man festar överhuvudtaget om det inte är så att det är okej för den andra men enligt mig är det respektlöst. (Nu menar jag inte tjejfest t.ex.) Jag gör det inte dels för respekt mot min pojkvän men också för att jag inte känner något behov av att festa eller att jag ens vill.

Alkohol är något jag är väldigt rädd för. Dels pga det jag sett men också av det man hört. Alkholism är en sjukdom men det är något man själv drar sig in i. Det är inte som cancer, något man får okontrollerbart. Utan du gör ett aktivt val att välja alkholen sen när du väl är fast är det som en sjukdom. Jag känner precis som med festandet att jag inte har något behov av detta och om jag nu hade haft det hade jag fortfarande varit rädd för alkhol. Så mycket gifter man utsätter sin kropp för. Eftersom jag tränar aktivt så vore det så korkat att utsätta min kropp för en massa gifter för att sen tro att jag är hälsosam för att jag går till gymmet.

Jag vet att många i min ålder festar, dricker och röker. Till och med tar droger. Jag umgås inte med någon som gör det och hade jag fått reda på att någon av mina vänner hade gjort det hade jag brutit med dom. (Nu menar jag droger). Jag vill inte vara runt människor som gör det och vill förstöra sitt liv. Det är sorgligt att veta hur många som gör det och som idag tycker det är coolt och häftigt, som faller för grupptrycket och som inte kan stå emot. Jag har alltid varit väldigt stark när det gäller att stå emot men jag vet hur svårt det kan vara då man inte vill vara ¨utanför¨.

Så NEJ - alkohol är SKIT. Likaså som ciggaretter. Enligt mig hade det gärna fått vara olagligt. Man behöver inte sån skit. Det skadar mer än det gör nytta.

NAILS

                                   

Är inte direkt något fan av nagellack och gillar inte att ha det då jag tycker det är snyggt en dag sen ser det fult ut. Men det här nagellacket från Michael Kors blev jag såå kär i och tyckte det var en himla fin färg. Vad tycker ni?

HEMMALAGAD RÄKMACKA

 

Igår gjorde jag och mamsen egna räkmackor och dom blev verkligen goda! Ett tips är att steka brödet i lite smör blir extra gott och knaprigt då! Räkorna skalade jag och trodde det skulle ta längre tid men gick snabbt. När man väl får in tekniken så går det fort. Jag föredrar hemmalagad alla dagar i veckan! Mums. Till det hade vi vår nya favorit aloevera - äpple och fläder. TESTA!!! Den ska vara kall då är den riktigt god.

OLDIES

                               
                               
Tre bilder från när jag var 15 år gammal. (Alltså ca 3 år sen)


När jag sitter och kollar på gamla bilder så är det med sorg och glädje. Finns mycket som man skulle vilja ha gjort annorlunda men idag känner jag mest att jag bara lärt mig något utav det. Hjälper inte att grubbla och ångra en massa som inte går att ändra på. Mina ögonbryn är något som jag idag skrattar åt. Dom skulle vara så smala som det bara gick och jag insåg inte att det inte såg klokt ut. Envis som jag var haha.

På ca 3 år har SÅ mycket förändrats. Jag var en otroligt känslosam människa vilket jag fortfarande är idag, men just då var jag det på ett helt annat sätt. Idag är jag mer öppen med mina känslor om jag är t.ex. ledsen eller arg. Under perioden jag mådde som sämst så prata jag inte om det med någon. Förutom en psykolog som jag i början var skeptisk till men jag insåg ganska snabbt att det skulle få mig att må bättre, att inte hålla allt inombords. Jag skämdes över vad jag kände och över att jag var hjärtekrossad - på alla möjliga sätt. Jag var inne i en deppression som jag aldrig trodde jag skulle ta mig ur. Ca 1 år efter började jag må bättre men jag kunde fortfarande känna sorg, ensamhet och rädsla.

Idag mår jag mycket bättre men jag jobbar fortfarande på vissa delar. Det känns som att livet inte får vara för lätt. Men motgångar är till för att ta sig igenom.