MATILDA - FINTESS AND HEALTH

SOCIAL FOBI

Hearts ♥Hearts ♥Hearts ♥
Jag har aldrig varit den personen som tar plats i sociala sammanhang och jag har varit blyg så länge som jag kan minnas. Jag får en klump i magen när jag ska göra något inför många människor jag avskyr det. Jag har många gånger tänkt hur jäkla ohälsosamt det är och om det är mänskligt att känna som jag känner. Jag har inte lätt för att komma in i en grupp med människor och jag är mån om vad jag säger. Räcker gärna inte upp handen på lektionerna och avstår helst från att redovisa inför klassen. 

Men så googlade jag runt lite och tänkte på det och så kom jag fram till det. Något som egentligen är ganska självklart, att jag har social fobi. Social fobi innebär att man får ångest när man står i centrum för andra människors uppmärksamhet. Man är rädd för att bli granskad och upplever ofta att man gör bort sig bland andra människor. Det är inte bara att man är nervös inför ett tal vilket nog alla har upplevt någon gång. Social fobi begränsar ditt liv. Jag har t.ex. undvikit att gå till skolan när vi haft redovisningar för jag trott att jag skulle svimma eller kräkas om jag var tvungen att göra det. Jag isolerar mig när något känns jobbigt. Jag arbetar på det här varje dag och jag försöker ta det i små steg och förhoppningsvis så kan jag utvecklas. Jag hoppas att jag någon dag slipper det här för det är som sagt den största och enda begränsningen jag har.

Det känns konstigt att skriva om det då jag aldrig riktigt reflekterat över att jag kan ha social fobi. Men man kan liksom inte lösa ett problem utan att veta vad det är och jag är glad att jag vet det nu. Samt är jag väldigt glad att jag ha få personer som står mig nära och som jag kan göra och säga allt till.  

24 oktober 2014 19:59 | Texter |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas