MATILDA - FINTESS AND HEALTH

SAKER ATT GÖRA UNDER HÖST- VINTER PERIODEN

Dessert.back from blockfest | MariannanTumblr

Fika! - dra med dig din vän och sätt er på ett mysigt kaffe. Drick en varm choklad, snacka skit och bara mys. 

Brunch! - Fixa en härlig brunch med massa god saker och lyxa till det lite extra för att kunna njuta.

Baka! - Leta fram ett gott recept och baka. Inte nog med att det är mysigt att baka utan man får något gott ut av det.

 Untitled@klaoudyna | via Tumblr

Shoppa! - Ta en dag på stan och köp in lite nya gosiga tröjor eller nya vinterskor. Om man vill spara så kan man fönster shoppa och kolla ut lite av vad man skulle vilja ha i t.ex. julklapp. Bara att fönstershoppa kan få mig att må bättre!

 OutfitCAROLINECF -(17) Tumblr

Hemmakväll! - När det är kallt ute kanske det inte är så lockande att alltid vara ute. Ha istället en hemmakväll med din bästavän eller familj. Sätt på dig mys kläderna, ladda upp med massa gott, tänd ljus och kolla på en bra film. Detta är något jag kommer göra mycket i vinter.

 http://profashionall.tumblr.com/NewYorkBabeUntitled

Snygga naglar - Något så litet kan göra så mycket. Ett par fräsha naglar i vinter är ett måste för mig. Jag kommer känna mig dubbelt så fin och det kan behövas när allt annat är grått och mörkt. Jag älskar det ljusrosa, helt i min smak!

Spa - Ta en weekend och åk iväg på spa! Få massage och ät lyxigt. Om du inte har ekonomin, fixa ett eget hemma spa! Tänd ljus, ta ett varmt bubbel bad, lägg en ansiktsmask och lyssna på lugn musik.

Roadtrip- Behöver inte vara långt men kan vara skönt att uppleva lite nya platser, nya fik och nya affärer att shoppa i. 

LET'S BE HUMAN

Ibland blir jag sjukt trött på allt. På människor som vill sätta tyglar på en och bara tynga ner en. Jag är så trött på att människor lever i sin egna lilla bubbla utan någon som helst kontakt med omvärlden. Vill bara skrika och be er öppna ögonen. Genom alla mina år har det varit på tok för många som försökt berätta för mig hur och vad jag ska göra i MITT liv. Sen svider det i folks ögon när man vägrar göra det. Jag kommer alltid gå min egen väg, göra det som känns bäst för mig och skita i resten. Jag kommer aldrig att göra som andra ber mig att göra om jag inte känner att det är rätt. Vissa saker lär jag kanske ångra men då känner jag mest att det är mitt liv alltså jag som får ta konsekvenserna.

Jag är tokig som person och gör många saker som förvånar andra människor. Jag kan göra impulsiva saker utan att bry mig. Samtidigt som jag ibland kan gå och grubbla hur länge som helst över vissa saker om jag verkligen ska eller inte ska göra det. Men jag vill aldrig höra något om mina val som jag gör. Vill jag färga mitt hår, då gör jag det. Vill jag tatuera mig i ansiktet, då gör jag det. Förstår ni? Jag gör det som känns bäst för mig. Jag behöver ingen som håller fast mig och kväver mig från att göra det jag vill. Så många gånger jag fått höra människor med sina åsikter och helt ärligt så har jag inte lyssnat för det är crap. Det är så få saker som biter på mig idag och jag tror nog det provocerar vissa men då får det vara så. Jag kan bara säga hur skönt det är och inte bry sig om något. Nu babblar jag en massa men jag tyckte det var skönt att få skriva av mig.

Just nu är jag rätt tom i kroppen. Jag har mycket att vara lycklig över men man känner ju sig aldrig nöjd..

TISDAG

💞 | via Tumblr

God förmiddag alla läsare! Jag måste erkänna att jag är otroligt seg idag och försöker piggna till med min favorit dricka BANG. Eftersom jag känner mig väldigt seg så kommer förmiddagen bestå av plugg och serie tittande för att senare fram mot eftermiddagen bege mig till gymmet och köra axlar/mage. Är inte direkt super peppad just nu så hoppas på att ladda lite energi till passet senare.

Jag önskar er alla en bra tisdag och ni som har lov, njut! 

Q/A KÄRLEK

Är du i ett förhållande? Ja

När går gränsen vid otrohet? Jag skulle säga att det finns två typer av otrohet. Psykisk och fysisk. Psykiskt för mig är när man t.ex. smsar med någon annan på ett sätt som är flörtigt eller på något sätt visar att man är intresserad. Fysiskt är när man kysser någon annan eller tar på något annan på ett olämpligt ställe eller sätt.  

Är du romantisk? Jag skulle säga att jag kan vara väldigt romantisk ibland när jag vill vara det.

Hur skulle du beskriva den perfekta pojkvännen? Någon som är omtänksam, ärlig, snäll, rolig, ödmjuk, kramgo och har humor. Någon som inte bara är ens partner utan även bästavän. Någon man kan dela allt med och som förstår en. Någon som hjälper en i svåra situationer och som alltid finns där brevid en som ett stöd när man känner sig nere eller har det jobbigt. 

Tumblr          Tumblr              Tumblr

Hur skulle du beskriva dig själv som flickvän? Det är svårt att svara på det här själv.. Men jag skulle säga att jag är rolig, ärlig och är lätt att skratta med. Jag är dock väldigt envis och kan vara svartsjuk av mig när jag har anledning till att vara det. Jag är nog väldigt bra på att uppskatta min partner och gillar göra små saker som jag vet gör den andre glad. T.ex. ge massage eller klia på ryggen. Sen är jag väldigt mysig av mig, gillar att gosa och hålla om varandra. 

Vad är viktigt i ett förhållande? Att man är ärliga mot varandra. Man vinner ingenting på att ljuga, sen tror jag sanningen kommer fram förr eller senare och då blir det bara värre. Sen att man kan ha roligt tillsammans och vara som bästavänner.  

Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? När? Ja det har jag gjort. När jag blivit ledsen eller väldigt arg. 

Har du lekt med någons känslor? Nej det har jag inte mage till att göra.

Hur många har du varit ihop med? Oj jag vet faktiskt inte.. Har varit en del oseriösa förhållanden så vet inte riktigt vilka jag ska räkna in här.

BabeBabeBabe

Hur länge höll ditt längsta förhållande? Det jag är i nu. Snart 2 år med min bobo ♥

Vill du vara singel eller ha ett förhållande? Jag vill ha ett förhållande.

Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? 20 något.. Vet inte exakt faktiskt.

Skulle du kunna tatuera in din kärleks namn? Nej.

Hatar du ditt ex? Nej.

När du vill ha någon, vad gör du? Vet inte haha är så blyg av mig så brukar inte ta kontakt..

Om mannen i ditt liv skulle du vara otrogen, vad skulle du göra då? För mig är det ett självklart val att lämna om ens partner är otrogen. Det är oförlåtligt och det finns inga ursäkter. Jag avskyr när folk säger ¨alla gör misstag¨. Ja det är sant men det finns faktiskt inga ursäkter för att vara otrogen. Så jag skulle bryta helt och vara väldigt sur och ledsen. I början hade jag nog varit bara ledsen sen hade det gått över till ilska.

Vill du gifta dig? Varför/Varför inte? Nej. Jag tror inte på äktenskap och jag tycker man kan ha det lika bra utan att vara gifta. Känns som det bara är en grej man ska göra för att det är fint. Jag har aldrig velat gifta mig eller tänkt tanken på det.

Vill du ha barn? Nej. 

 
Glare of spotlights - spotlights.pinger.plKeep in mind | Untitled on We Heart It. | via Tumblr💗

Blir du lätt kär? Nä det skulle jag inte säga. Men jag blir nog lätt kär i kärleken.

Vad faller du för? Så svårt att säga. Går nog inte att sätta ord på. När man faller så faller man, jag tror inte man själv vet varför. Det bara sker.

Hur viktigt är det att man har samma intressen? Jag tror inte det är livsviktigt men jag tror att man bör ha något gemensamt. Sen kan det vara nyttigt att inte ha samma intressen så man får göra det man själv tycker om på egen hand. Tror det kan bli för mycka om man ska göra ALLT tillsammans. Sen tror jag inte att det kommer funka i längden om man inte har något alls gemensamt. Jag och A har en del saker vi har gemensamt och som vi kan göra tillsammans sen har vi mycket som vi gör på egen hand eftersom det inte intresserar den andre. 

Vad tycker du om att ligga på första dejten?
 Vill man satsa på ett förhållande så tror jag inte det är rätt sätt. Men vill man bara dejta och ha kul så säger jag GO FOR IT!! Ligg om du känner för det, men vill du att det ska bli något seriöst så tänk efter en extra gång.

SÖNDAG


Ingen söndagsångest alls idag vilket är så skönt. Jag tog en go sovmorgon, det behövdes verkligen! Sen blev det frukost framför Så mycket bättre. Mysig start på morgonen. Sen var det dags för jobb och efter det träna jag. Det blev ben idag eftersom jag kände för det. Imorgon ska jag köra rygg och mage. Skönt med lov så man hinner träna för annars brukar träningen bli väldigt lidande. Imorgon är A ledig så vi får se vad vi hittar på. Kanske käkar lunch på vårt favorit ställe Mix And Eat här i malmö. Vi får se.

Vad har ni hittat på idag? Önskar er alla en skön söndag! 

SOCIAL FOBI

Hearts ♥Hearts ♥Hearts ♥
Jag har aldrig varit den personen som tar plats i sociala sammanhang och jag har varit blyg så länge som jag kan minnas. Jag får en klump i magen när jag ska göra något inför många människor jag avskyr det. Jag har många gånger tänkt hur jäkla ohälsosamt det är och om det är mänskligt att känna som jag känner. Jag har inte lätt för att komma in i en grupp med människor och jag är mån om vad jag säger. Räcker gärna inte upp handen på lektionerna och avstår helst från att redovisa inför klassen. 

Men så googlade jag runt lite och tänkte på det och så kom jag fram till det. Något som egentligen är ganska självklart, att jag har social fobi. Social fobi innebär att man får ångest när man står i centrum för andra människors uppmärksamhet. Man är rädd för att bli granskad och upplever ofta att man gör bort sig bland andra människor. Det är inte bara att man är nervös inför ett tal vilket nog alla har upplevt någon gång. Social fobi begränsar ditt liv. Jag har t.ex. undvikit att gå till skolan när vi haft redovisningar för jag trott att jag skulle svimma eller kräkas om jag var tvungen att göra det. Jag isolerar mig när något känns jobbigt. Jag arbetar på det här varje dag och jag försöker ta det i små steg och förhoppningsvis så kan jag utvecklas. Jag hoppas att jag någon dag slipper det här för det är som sagt den största och enda begränsningen jag har.

Det känns konstigt att skriva om det då jag aldrig riktigt reflekterat över att jag kan ha social fobi. Men man kan liksom inte lösa ett problem utan att veta vad det är och jag är glad att jag vet det nu. Samt är jag väldigt glad att jag ha få personer som står mig nära och som jag kan göra och säga allt till.  

HUMOR!Ni måste se detta klipp! Jag skrattade mig igenom hela och Johan Glans är nog Sveriges skönaste människa - OCH skåning hehe.

Untitled(2) Pin von Heartss and Soulss auf „Words • Quotes • Sayings“ | Pinterestshades-of-invisible.tumblr.comGloriously | via Tumblr

Jag är en extremt perfektionist i vissa situationer. Jag vill alltid prestera mitt bästa och kan må väldigt dåligt om jag inte blir nöjd. På sista tiden har jag insett att det inte alls är så bra alltid. Jag pluggar timmar varje dag men ändå är jag inte nöjd med mina reslutat. Jag drivs av det faktum att jag alltid kan bli bättre och att det inte finns några gränser på hur bra man kan bli. Men idag sa mitt psyke stopp. Jag vet inte vad som hände men jag insåg att jag måste stanna upp oftare och andas. Jag måste planera bättre så att jag slipper sitta alla timmar och plugga men ändå inte blir nöjd. Jag tror jag måste plugga effektivare och ta det lite lugnt, leva lite mer och göra andra saker. Visst plugget går före allt men jag vill inte vakna upp en dag och inse att jag förlorat saker på grund av att jag var helt inne i något annat som kanske inte gav mig det jag ville.

Sen känner jag hur stor press som andra sätter på mig - omedvetet. Jag vill kunna stolt visa upp ett bra betyg eller kunna säga att jag kämpade hårt och att det lönade sig. Det är den bästa känslan. Jag skäms när jag inte gör bra ifrån mig och jag skulle aldrig göra något som jag inte känner mig säker på. Jag skjuter undan allt annat för att sitta och plugga på något som jag är osäker på men pluggat i flera timmar, just för att jag vill vara 10000 % säker. Jag vet inte, men jag tror inte att jag är ensam om det här.

Är det någon som är lika dan? Vad är era tips och hur hanterar ni det här?