MATILDA - FINTESS AND HEALTH

MY OPINION

Något som jag inte riktigt förstår är att när det var ¨internationella mansdagen¨ så var det enbart negativa saker jag fick läsa om män. Om den minoriteten av män som våldtar, är sexistiska och som kränker kvinnor. Ja, det är viktigt att lyfta dom kräken och påminna alla om att dom finns. MEN jag tycker att man även ska hylla dom män som faktiskt inte är så (vilket är majoriteten av män) istället för att lämna dom i utkanten. Det här är ett ämnen som folk har väldigt olika åsikter om men jag känner att det är ologiskt när kvinnor ska ha en egen dag och vi lyfter fram alla fantastiska kvinnor men glömmer dom fantastiska männen när det är mansdagen? 

Ska vi då blanda in feminismen i detta så är det mycket tjat om att det ska vara jämställt och bla bla. Men när det kommer till praktiken så är det knappast så. Feminismer förkastar mansdagen och kritiserar bara dom dåliga männen. Men har ni glömt dom andra? Dom som agerar när en kvinna är påväg att bli våldtagen eller står upp för kvinnor när andra män kränker? Det finns sådana män, men det glömmer vi bort när vi fokuserar enbart på dom dåliga. Jag reagerar faktiskt på det här eftersom jag vet att det finns bra män men som inte får rätten till att bli hyllade. Istället kränker man alla män och drar alla över en kam. 

Jag är trött på människor som kallar sig feminister och som samtidigt är manshatare. Nej då är ni inte feminister. Detta tror jag även är den största faktorn varför människor förknippar feminism med manshat. För att kvinnor som kallar sig feminister också är manshatare. Det går inte ihop. 

Jag hoppas att vi nästa gång kommit lite längre i vår utveckling och där man faktiskt kan hylla de män som förtjänar det. Ni kan prata skit om män alla andra dagar om ni så vill, men ska kvinnor få ha en egen dag så ska männen få det. Punkt slut. 

22 november 2014 12:10 | Texter |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas