MATILDA - FINTESS AND HEALTH

Syns det inte - så finns det inte.. Eller?

Det är upprörande att bevittna problem som göms undan och som inte får den plats i media eller i munnen på dom som har mer makt än jag som är stundent och sitter hemma i soffan och kollar serier med chips i knäet. För när en flicka våldtas brutalt av 6 killar så räcker det inte att flickan säger nej eller gör något som visar att hon inte vill. Hon äger ju inte sin kropp och ligger hon packad på en fest så får hon skylla sig själv om 6 killar tar in henne i ett rum för att våldta henne. Alla män som fritas i domstolen för att bevisen inte räcker, för att ett nej inte är ett nej och att det inte gör något om en 15 årig flicka blir ifrån tagen rätten till sin egen kropp. Hör ni ens hur det låter? Det är exakt det här som händer i vårt samhälle. Det skrivs inte bokstavligen så här men bakom alla ord om att bevisen inte räcker och att hon inte skrek tillräckligt högt, ligger det faktum att en 15 årig flicka inte är värd mer än så. 

Men nej det är bra Sverige, vi pratar inte om det. Det uppblåses i media i 15 sek sen lägger vi det bakom oss. Flickan får gå runt med sitt liv förstört och med rädslan av att varken dricka alkohol eller gå på en fest igen för vem vet vilka killar är där som är kapabla till att våldta. Medans våldtäcktsmännen får gå på fri fot som ingenting har hänt när dom just tagit en flickas liv psykiskt. Jag vet att det en del av problemet ligger i individens eget ansvar, men hur ska man tolka det när nästan ingen våldtäcktsman döms och gör han det blir det något så vagt som fängelse i 4 månader. Jo men grattis, väldigt bra jobbat. 4 månader sen ute på fri fot igen och redo för sitt nästa offer att bita tänderna i. För samhället ger den signalen, att det inte är någon stor grej om man våldtar någon och då tänker nog många att det är fritt fram.

Varje gång jag är ute på kvällen själv så är jag rädd för att någon ska ta ifrån mig min kropp och att jag ska behöva vara den flickan som sitter där i rätten och ser förrädaren gå fri. Det är flera faktorer som skulle bidra till att detta ''problem'' hade kunnat minska eller för all del nästan försvinna helt. Men Sverige är ett fegt land, det har jag tyckt länge och det betyder inget annat än att jag tycker att Sverige är FEGT. Jag hatar inte detta land, men jag hatar vad vi står för och vad gör. Jag önskar lite mer stake i detta land och fler folk som vågar agera, sätta rättvisan till och verkligen arbetar för ett bättre samhälle där man som tjej inte ska vara rädd att gå hem ensam en kväll eller gå på en fest, bli lite full och sedan bli våldtagen.

Jag kan gå så djupt in på detta ämnet så jag hade kunnat skriva en bok, men jag låter det ta stopp här.

25 mars 2014 14:35 | Texter |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas