MATILDA - FINTESS AND HEALTH

Livet

Jag tror det handlar om att uppskatta varje sekund av livet. Att aldrig någonsin ta något för givet. Skratta ärligt och högt. Strunta i vad folk tycker och gör det du blir lycklig av. Lev med en positiv inställning till det mesta och umgås bara med människor som gör dig lycklig. Det låter så himla klychigt, men det är sant. Så sant. Jag tror inte riktigt någon av oss förstår hur sant det är och att vi fortfarande tar saker för givet trots att vi vet med oss att livet är för kort. 

Men att vara positiv och att varje dag vara på topp är svårt, näst intill omöjligt för alla har vi svackor i livet. Även dom som man tror är de lyckligaste och är bekymmer fria. Men det handlar om att inte låta det ta över en och låta de negativa styra ens liv. Det har tagit mig en tid, men idag vet jag hur jag ska leva. Vad jag ska göra. Vilka mål jag ska kämpa för. Men framför allt, hur jag ska älska livet och låta livet älska mig.

Feelings

Ibland tror jag typ att mitt hjärta ska blöda sönder. Att det finns så mycket känslor i mig som inte får plats. Jag avskyr att ha den här saknaden i mig och som växer hela tiden. Jag hatar att jag älskar och jag älskar för att slippa hata. Ingenting går ihop och tystnaden gör mig rädd. Att man vaknar upp en dag och slutar känna. Fan vad läskigt.

Så jag förblöder hellre, än att inte känna något alls. För på så vis, vet jag att jag lever. Man behöver bevis. Men alla skratt jag tar, får mig att känna mig 100 gånger levande än när jag gråter floder.

Men det finns en del saker som man själv bara kan förstå sig på. Som ingen annan har någon aning om. Allra minst han. Det som är vackert, är fint att känna. Det som plågar en, är hemskt. Men man får alla dessa hemska känslorna på köpet när man får miljontals skratt och bra dagar. Och kanske, kanske, lär man sig att uppskatta dessa bra dagar lite mer om man får känna på hårda smällar först.