MATILDA - FINTESS AND HEALTH

Vad vi visar och vad vi döljer

Nobody knows...

Jag är bra på att visa mig stark, jag har alltid varit det. Även när jag mådde som sämst så lyckades jag bygga en fasad som visade lycka och glädje. Men bakom den fanns mitt riktiga jag. Alla känslor dolde jag för det var lättare än att visa dom och visa sig svag. Jag klara inte av att känna den svagheten som jag gjorde så jag ljög för mig själv och för alla andra. Jag tror många uppfattade mig som glad även fast jag grät inombord. Det var och är sorgligt, för jag vet hur många som gör det pga olika anledningar.

Men idag vet jag att man inte alltid kan må bäst och vara lycklig eller glad jämt. Det går inte. Livet har motgångar och det är faktiskt dom som gör att vi uppskattar när det går bra. Hade vi alltid varit lyckliga hade vi nog inte uppskattat det lika mycket. Jag vet att när det är dåligt och grått, så kommer snart en dag då det är soligt och ljust. Så är det alltid även fast det vissa gånger kan ta tid. Som när man förlorar någon nära som man älskar. Då känns allt tomt och väldigt trist. Man tänker att man aldrig kommer må bra igen eller skratta igen. Men så kommer det en dag då man inser att man vågar och kan le igen. Det behöver inte betyda att man är jätte lycklig, men att man fortfarande kan känna glädje. För det är okej att göra det även fast något dåligt har hänt. 

5 saker

5 saker jag älskar
Min familj, pojkvän, god mat, min hund, kärlek.

5 saker jag hatar
Mina humörsvängningar, äcklig mat, kyla, mobbning, migrän.
5 saker jag ser fram emot
Ikväll, sommaren, tills jag får körkort, flyttar hemifrån, lov.
5 saker som finns på min to-do-before-you-die-list
Bli advokat, göra en sjuk resa, köpa en rolex klocka, träffa någon riktigt stor kändis, surfa.
5 ord som beskriver mig
Blyg, hjälpsam, ärlig, skrattar åt allt, matglad.
5 saker jag saknar
Att vara brun, att ha långt hår, sommaren, år 2009, min pojkvän.

  

Glöden

Quote

Att hålla uppe glöden i ett förhållande kan vara svårt. Det ska inte kännas jobbigt, men det kan få kännas svårt. Känns det jobbigt är det något annat som är fel. Men det svåra är att veta vad man ska göra för att hålla den uppe. Efter ett tag kommer man in i rutin. Man känner varandra utan och innan. Men vet varandras dåliga och bra sidor. Man vet hur den andre reagerar i situationer. Vardagen flyter på. Man kanske tappar det man hade i början utan att ens vara medveten om det. Just för att allting bara flyter på.

Mina starkaste tips är att ha vars en dag där den ena får bestämma i princip allt. Vad ni ska äta och göra. Vilka ställen ni ska besöka, vilken mat ni ska smaka. Ta till exempel varannan lördag. Mitt andra tips är att någon gång göra eran hobby tillsammans. Om han tycker om att fiska eller spela golf, gå med någon gång för att hålla sällskap eller något. Det är sjukt bra i ett förhållande att man har sina egna hobbysar men jag tror det kan vara bra ibland att engagera sig lite i den andra även fast man inte tycker det är super kul. Mitt tredje tips är att piffa upp vardagen lite. När ni sitter och käkar middag en vanlig måndag, tänd lite ljus, duka lite extra fint även fast det BARA är en måndag. Sätt på någon soft musik och ta en pratstunde efter maten. Det gör stämmingen betydligt bättre.

Har ni några tips för att hålla uppe glöden i ett förhållande? Dela gärna med er! 

Untitled | via Tumblr

Det är jobbigt att känna att man inte räcker till. Vem vill inte vara någons första val? Vem vill inte bli älskad och omtyck? Vi alla vill det. Men vad gör man när den man är inte räcker till? Eller att man räcker till men folk inte uppskattar en? Jag har känt så väldigt mycket och jag vet att det är en vanlig känsla. Speciellt bland unga. Jag tror att man lär sig med åren hur man ska hantera allt negativt. Att man inser att man inte behöver passa in eller vara störst och bäst för att vara lycklig. Utan att det handlar om att ha dom få personerna runt om sig som lyfter upp en och får en att känna sig älskad och värd någonting. För vi alla är värd något. Vi lever inte för ingenting. Vi alla föds med ett värde, sen är det upp till var och en vad man vill göra med det värdet.

''Go athletic stay fashion''

 Villl tipsa er om H&M's nya collection för träningskläder! Deras olika kategorier är"go athletic", "go bodymind", "go running" och "go outdoor". Jag tröttnar aldrig på nya träningskläder och jag tycker det är roligare att shoppa det än kläder. En sån himla härlig känsla att gå in på gymmet i nya kläder eller skor. Underbart!

Breakfast/Brunch

Food

Om ni är gröt människor och tröttnar på vanlig gröt så är mitt tips till er att smaksätta er gröt med t.ex. proteinpulver i olika smaker. Fitnessguru har dom godaste tycker jag och det blir ett väldigt varierande med er gröt! Och topping ger alltid en extra god smak! Mina favorit toppingar är jordnötssmör, hallon och cocos flingor.

ApparPhotoCollage- Här kan du göra dina egna collage med egna bilder. Finns många olika appar till detta men jag har hittat min favorit och det är PhotoCollage.

 

Jelly Splash- Lite Candy Crush look-a-like men mycket roligare! Nackdelen med såna här spel är att man blir beroende. Spelade detta sjukt mycket i början men tröttnat lite nu hehe.

 

Ruzzle- Här ska man samla poäng geom att bilda ord. Också ett beroendeframkallande spel och detta spelar jag fortfarande och har faktiskt inte tröttnat på det helt än..

 

Vine- En favorit-app! Jag använder det typ bara för att rewina roliga videos. Man gör alltså korta videor på max 6 sekunder. Underhållande!

 

T.Camera- En app så du kan ha självutlösare på telefonen. Tycker den är riktigt bra och ibland kanske man vill fånga ett ögonblick där man behöver någon som kan fota och då är den här perfekt!

 

DoktornUpptäckte något utslag på min ena hand för ca 2 dagar sedan och nu har det blivit mycket värre. Blåsor har tillkommit och det har spritt sig till andra handen och mellan fingrar. Det svider och kliar som när man bränner sig på brännässlor eller en ugn. Inte alls roligt så har en tid nu kl 12.00 för att kolla upp det. Hoppas på dom kan säga vad det är så jag kan få bort det. Men förutom det så mår jag bra och det är fredag! Härligt. Ska plugga lite matte sen håller jag fredag!

Önskar er alla en bra fredag!