MATILDA - FINTESS AND HEALTH

What is love?

love quotes ♥ | via Facebook

Jag har nog aldrig riktigt förstått själv hur mycket jag älskar att älska och hur mycket jag älskar kärlek. Det finns inget finare och mysigare. Fast jag är bra på att vara själv men när jag är med någon känner jag hur mycket jag älskar det. Jag tror det viktigaste är att älska och bli älskad. Inget är större än kärleken. Äkta kärlek. Bra orden älska och kärlek gör mig varm. 

Det finns så många olika former av kärlek. Jag älskar ju min familj, min hund, mina vänner och min pojkvän. Men alla på helt olika sätt och det är sjukt häftigt. Att jag älskar alla dessa men det är inte samma kärlek. Jag tycker det är trist att dom flesta förknippar kärlek med svek, olycklighet och andra dåliga saker. Det är inte kärlek. Om du är olycklig i ett förhållande då är det inte kärlek och inte kärlekens fel. Jag är i alla fall världens lyckligaste nu för jag har världens finaste pojkvän. Jag är kär. ♥ 

WORKOUT

Untitled

Att äta rätt är viktigt om man vill förändra sin kropp och ha en snabbare utveckling. Tänkte tipsa om lite måltider.

Till frukost: 
Gröt med någon god topping, knäcke bröd med gott pålägg, protein pankakor om du vill lyxa till det, grovt bröd med gott pålägg, ägg, musli, keso med frukt.

Till lunch: En god sallad med tex kyckling eller räkor, kyckling m ris, kesella med funligt och frukt.

Till middag: Kyckling, kött, fisk, ris, bulgur, matvete, sötpotatis, grönsaker.

- Mina favorit ställen när det gäller sallader är Gogo Green och Red Fellas. Gogo green är min absolut favorit. Du får välja och mixa precis som du vill ha det och såserna där är gudomligt goda. Dom gör hela grejen. Red fellas är också väldigt gott. Min favorit är den med räkor och en annan som heter The Cab. Vattnas i munnen när jag skriver detta!

- Att dricka rekomenerar jag Aloe vera och smoothie. Smoothie funkar även som en frukost om du inte är en person som är jätte hungrig på morgonen (som tex jag). Det går snabbt och göra och man kan även göra den dagen innan på kvällen så den är färdig och kall på morgonen. Aloe vera är en dryck som är väldigt nyttigt men dock är det ganska dyr. Det är ju inte konsigt att folk väljer en cola burk framför den när colan är 15 kr billigare typ.

Har ni tips på något gott man kan äta/dricka som är nyttigt? 

Yes Yes &&. Yes ✔️

Något som jag har fått stå ut med i alla år är folk som dömer. Jag tycker fortfarande det kan vara jätte jobbigt. Hur kan man dömma någon man inte känner? Om jag hör någon säga något om en person och jag sen träffar den personen så bryr jag mig inte om vad jag fått höra så länge personen är snäll och trevlig. Jag får hela tiden hör folk som tror att jag är en bitch men sen lär känna mig och blir helt förvånade. Jag tycker det är synd att det ens ska vara så. 

Men dagens samhälle är väldigt dömande. Jag tycker alla borde skaffa sig en egen uppfattning om allt och alla. Gå inte efter vad någon annan har sagt. Vem bryr sig ens? Huvudsaken är vad du tycker. Du behöver inte tycka eller tänka som andra.  

''Till alla killar och tjejer''

Lek inte fin i början om du ändå hade tänkt att vara en douchebag. Ta inte dom första stegen om du ändå hade tänkt att backa senare. Lägg ner ballheten, och var dig själv istället. Ta inte hennes hand om du ändå hade tänkt att släppa den. Säg inte ett ord för mycket om du ändå hade tänk att ångra dig. Titta inte på henne om du ändå hade tänkt att titta likadant på andra tjejer. Ljug inte om du ändå hade tänk att berätta sanningen. Och säg inte att du älskar henne om du ändå hade tänkt att lämna henne.

Svagheten med oss tjejer är att vi tror på allt för mycket. Killar är bra på att ljuga och vi är bra på att lyssna. Låt ingen kille göra dig svagare än honom, låt honom inte få makten över dig. Låt ingen kille sparka på dig bara för att han ser att du redan ligger på marken. Res dig upp och visa att du är starkare än så. ”If someone’s trying to bring you down, it only means that you are above them.” Ställ dig på tå om det så behövs för att visa att du är högre än honom. Tappa aldrig balansen och fall lägre än honom. Stå stadigt på dina egna ben.

Love life

Jag skriver mesta för att lätta på mitt hjärta. Jag är dålig på att prata om känslor. Det är lättare att skriva ner dom. Jag tycker ord är så otroligt starka och dom kan vara så hemska och fina. En sak som hjälpte mig att på något sätt våga prata om min känslor högt, är när jag gick hos en psykolog under en period då jag mådde dåligt. I början var det jobbigt, men jag lärde mig att det inte var så farligt. Att vissa faktiskt vill hjälpa en och att alla inte är ute efter att hugga en i ryggen. Det är hemskt att man ska behöva skydda sig så otroligt mycket från folk för att man inte ska bli sårad. 

Att skriva är ett sätt för mig att läka det som gör ont. När jag skriver så känns det efteråt lite bättre. Även fast jag bara suttit och skrivit en massa ord. Jag får ut det jag grubblar över och det bli mer plats i hjärnan för bättre saker. Jag älskar att läsa fina texter och kärlek - lycklig och olycklig. För något år sedan satt jag och skrev varje dag i flera timmar. Mitt hjärta och hjärna behövde det sen publicerade jag 1% av det jag skrivit på min gamla blogg. Mer vågade jag inte.

Vi alla tycker olika

Untitled Album

Vem har bestämt att smalt är fint? Vem har bestämt att kurvor är snyggare? Jag kan bara utgå från mig själv när jag snackar om kroppar och vad jag tycker är snyggt. Jag tycker personligen det är snyggt med kurvor och lite muskler. Enligt MIG är det en perfekt kropp. Men der är bara så jag definerar en snygg kropp. Någon annan kanske tycker smal är perfektion och någon annan tycker att lite mer kött på kroppen är perfektion. 

Vi alla tycker olika. Och det betyder inte att det ena är rätt eller fel. När jag skriver och utgår från vad jag själv tycker hur en kropp kan vara blir folk arga och säger att man är fin oavsätt. Ja, självklart! Men ska jag definera en snygg kropp så får jag väl gå utifrån vad jag tycker är snyggt? Det finns många som inte håller med mig om hur en snygg kropp ser ut men jag säger inte att dom är fel för det. För alla tycker vi olika. Jag tycker inte andra kroppar är fula, absolut inte. Tvärtom. Jag älskar alla sortes kroppar och former. Jag tycker det är vackert att kroppen kan vara så olika. Men det är inte vad det handlar om. För om någon frågar mig hur en perfekt kropp ser ut så har jag en bild i mitt huvud av den perfekta kroppen. Det är inget kränkande mot andra kroppar för jag har aldrig påstått att andra kroppar är fula.

Jag tycker det är jobbigt hur mycket som kan misstolkas och att folk går på för minsta lilla. Jag vet hur sjukt dagens ideal är och jag förstår mig inte på hur killar kan sitta och skriva att tjejer över 50kg är över viktiga och hur tjejer kan säga att dom inte ens kan vara vän med någon som är lite överviktig. Det får mig att må illa.

Vi alla har olika kroppar och vi alla har VACKRA kroppar.